banner2779
banner2752
banner2750

Erdoğan;''Ellerindeki medya ile saldırıyorlar..Yadırgıyorum..!
Başbakan Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında; Mehmet Barlas, Sevilay Yükselir, İbrahim Karagül, Nihal Bengisu Karaca ve  Mustafa Karaalioğlu’nun sorularını yanıtladı. Erdoğan gündemle ilgili birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dershanelerin mutlaka kapatılacağını yeniledi.

GAZETELERİYLE SALDIRIYORLAR, YADIRGIYORUM

Erdoğan, Gülen Cemaatiyle Hükümet arasında bir problem var mı sorusuna, “Biz şimdi niçin Cemaati karşımıza alalım. Biz Cemaat mensubu kardeşlerimizin ellerindeki medya organlarıyla bize saldırmalarını, yadırgıyoruz. Biz beraber yürüdüğümüz kimselerle kavga etmeyiz. Bazı fitneler var. Sorumluluk makamındakiler bu fitnelere fırsat vermemeli. Bize düşen kucaklamaktır. Bizden bir geri dönüş bekliyorlarsa bunun olmayacağını bilmeleri lazım” yanıtını verdi.

DERSHANE POLEMİĞİ ÇOK ÇİRKİNDİ

Öncelikle dershaneler konusunda bugüne kadar niye konuşmadım onu söyleyeyim. Böyle bir polemiğe girmek istemedim. Bu polemiği çok çirkin buldum… Bu taslak bize sunulmadan gazete başlıkları çok çirkindi. ‘Gece baskını’ diye bir başlık çok çirkindi. Bir taraftan taslak diyeceksiniz, bir taraftan ‘gece baskını’ diyeceksin. Bu yeni başlamadı zaten. Ben arkadaşlarıma ‘bu konuyu çözeceğiz’ dedim. Biz diyoruzki gelin bu konuda samimi olun gelin bu dershaneleri okula dönüştürün. Siz fen ve anadolu liselerindeki öğrencileri alıyorsunuz ve ona olsa olsa test tekniklerini öğretiyorsunuz. Eğitimini devlet okullarında almış sen ona biraz bir eğitim veriyorsun ve sonra bir okulu kazandığında hemen sırtına tişörtü giydiriyorsun. Bu fakir fukara çocuklar niçin bu kurslara gidemiyorlar. İstifade edenler büyükşehirlerdeki zengin ailelerin çocukları. Burada böyle bir karışık durum var.

GERİ DÖNÜŞ OLMAYACAK

Cemaat mensubu kardeşlerim bu olayda yediğimiz darbeyi, tokadı unutuyorlar mı? Biz şimdi niçin Cemaat’i karşımıza alalım. Siz niye eğitimi belli vakıflara, derneklere teslim ediyorsunuz diye bize hesap sorarlar. Çünkü biz belli bir grubun değil tüm milletin iktidarıyız. Kendilerinin de bizi anlayışla beklemeleri lazım, sürdürdükleri propagandayı bitirmeleri lazım ve bizden bir geri dönüş bekliyorlarsa bunun olmayacağını bilmeleri lazım. Pazartesi bize yapılan sunumda bazı eksikler var. Bakanımıza ‘bunlar üzerinde çalışmayı yapın, dışarıdan almanız gereken destekler varsa alın, görüşülmesi gereken STK’lar varsa görüşün ve bir sonraki bakanlar kuruluna getirin’ dedik.

TÜRKİYE KÜRDİSTANI ŞIK DEĞİL

Diyarbakır belediye başkanını (Türkiye Kürdistanı) bu tür ifadeleri kullanması şık değildir. TC ismi bellidir. Bu isim üzerinde herhangi bir spekülasyona gidilmesi söz konusu değildir. Bu tür konuşmalar toplum içinde yeni rahatsızlıklara neden olur.

GENEL AF TAAHÜDÜM YOK

Siyasi yönümüzün başbakanlık yolunda attığımız adımların yanlış anlaşılması oluyor. Bakan arkadaşlarım aracılığıyla bu yanlış anlaşılmaları düzeltmeye çalışıyoruz. Dağlardan inme, cezaevlerinin boşaltılması ile ilgili cümlelerimi öyle bir noktaya getirdiler ki genel af çıkacak noktasına getirdiler. Genel af konusunda asla bu ifadeyi kullanmadım. Böyle bir taahhüdüm yok. Ben bir başbakan olarak katili af etme yetkisini kendimde göremem. Af yetkisi maktülün ailesine aittir. Devlete karşı yapılan suçlarda devlet muhatap olabilir. Ben şehitlere, maktüllerin ailelerine bunun hesabını nasıl veririm.

BARZANİ YANLIŞ YAPMIŞ

Sayın Barzani Öcalan’a af gibi bir ifade kullanmışsa yanlış etmiştir. Bununla ilgili yargı hükmünü vermiştir ve şu anda da bu hüküm devam etmektedir. Bu onun da bizim de alanımız değildir. Bir defa biz şuna inanıyoruz, gerek Diyarbakır merkezde gerekse diğerlerinde şu ifadeyi kullandım. Tek vatan, tek millet, tek millet, tek devlet. Tabii milletten ne anlıyorsun. Bu çok önemli. Hangi etnik unsunlar varsa hepsi millet kavramının içinde yer alır. Sadece Türk diye ya da sadece Kürt diye dayatırsanız ortalık karışır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751