Ergaz’dan bir dev yatırım daha

Almanya’daki Türk işçilerin ortaklığıyla, 1978 yılında Erzurum’da kurulan “Ulusal Sermaye’nin Gururu” Ergaz, Körfez’de dev bir yatırım daha yapmaya hazırlanıyor. Blupet markası ile otogaz sektörüne giren ve bu sektöre girdikten sonar Türkiye’nin en çok prestij kazanan markası konumuna gelen Ergaz, Körfez İlçe Barbaros Mahallesi 10 milyon dolarlık petrol stoklama sahası kururuyor. Uzun zamandır çalışmalarını sürdüren Ergaz, kısa zamanda bu dev tesisi kurmayı planlıyor. Erzurum’dan 36 yıl önce yola çıkan Ergaz, yaptığı yatırımlar, gerçekleştirdiği faaliyetlerle bir ‘marka’ olarak bu gün hizmetini sürdürüyor. 10 dönümlük alan üzerine 10 milyon dolarlık dev yatırım yapacak olan Ergaz, bundan sonar da yatırımlara devam etme kararı aldı. Yapılan hukuki sürecin büyük bir bölümünü tamamladıklarını belirten Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız, kısa sure içinde Körfez’e, Kocaeli’ye ve Türkiye’ye bu tesisi kazandıracaklarını vurguladı. Yaptığı açıklamada Yağız, “1978’de ilk tüpü dolduran Ergaz, bugün artık Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir enerji şirketi haline geldi. Ergaz Türkiye’nin ilk 500 sanayi şirketi arasında. 736 ortaklı ve yerli sermayeli yapısıyla SPK mevzuatı çerçevesinde kurulduğu günden bu yana kar payı dağıtımına aralıksız devam eden bir şirket olma özelliği taşıyor. 2012 yılı itibariyle 153 milyon cirosu, 40 bin ton LPG satışı, 270 çalışanı ve 3 bin kişilik dolaylı istihdamıyla müşterilerine; 81 ilde 105 lisanslı bayisiyle otogaz hizmeti, Ergaz tabelasıyla tüm Türkiye’de 480 bayisinde tüp gaz hizmeti ve dökme LPG hizmeti veriyor. Binlerce insane iş imkanı sağlıyor.”dedi.

Yeni kurulacak tesisin yasal sürecinin büyük bir bölümünü tamamladıklarını belirten Yağız, “ Yatırım sürecinde her daim bizlere destek olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’na, Körfez Belediye Başkanı Sayın Yunus Pehlivan’a teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi yine yatırım yapan biz girişimcilerin ve sanayicilerin yanında yer almıştır. Yaptığımız görüşmelerde, gerçekleştirdiğimiz fikir alış-verişlerinde her daim bizlere destek olmuş, moral vermiş, yol gösterici olmuşlardır. Bu nedenle kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum. Kendileri de biliyorlar ki yapılacak bu tesis nedeniyle Körfez, Kocaeli ve ülkemiz kazanacaktır. Yeni bir iş imkanı oluşacak, bir çok kişiye istihdam sağlanmış olacaktır.”dedi.

Bluepet gücünü 2300 yıllık Türk kartalından alıyor

Bluepet markasının yaklaşık 1 yıl süren hazırlıklarına değinen Ebubekir Yağız; ismin çıkış noktasına uzun süren araştırmalar ve şirket içi anketlerle karar verildiğini belirterek, gelecek kuşaklara ve Türkiye halkına, maviyle dost, yeşil ile barışık, temiz bir Türkiye bırakmayı amaç edinmenin gereği, ismimiz “mavi yani Bluepet” olsun dedik şeklinde konuştu. Yağız, ‘Türklerde kartal, erkek çocuklarına yigitlik, kahramanlık, güç, otorite ve hakimiyet sembolü olması yönüyle isim olarak verilmekteydi. Bu bakımdan Bluepet markasının sembolü olan kartal, gücünü 2300 yıllık Türk tarihinden ve Ergaz’ın hizmet kalitesinden alacaktır”dedi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817