banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

ERGİN ‘’ÇITAYI YÜKSELTMEK İÇİN ADAYIM’’
 HDP Körfez eski İlçe Başkanı ve partinin tüm oluşumlarında görev alan Körfez’in ve ilin tanıdığı simalardan olan İbrahim Ergin, partisinden Milletvekilliği için aday adayı olduğunu ve yapılan mücadelede görev almaları için gençlerle, kadınları da aday adayı olmaya davet ettiğini söyledi. Körfez’in, Mart yerel seçimleri sırasında yakından tanıdığı ve başarılı çalışmasıyla HDP’nin oy yüzdesini yüzde 1’den, yüzde 6.8’e çıkartan İbrahim Ergin, bu başarıyı daha da arttıracağını, baraj korkusunun da olmadığını söyledi.

Kocaeli’ni ve Körfez’i çok iyi tanıdığını, sorunları ile iç içe olduğunu belirten İbrahim Ergin, HDP’den aday adayı olmayı düşünen diğer arkadaşları ile aynı amacı taşıdığını ve partinin başarısı için canla başla çalışacağını ifade ederek, ‘’Yalnız seçimlerde değil, her zaman halkın içindeyiz ve halkın sorunlarını yakından takip ediyoruz. Kocaeli’nin ve Körfez’in sorunlarını meclis taşıyıp, çözüm üretmek için HDP’nin muhakkak parlamentoda yer alması gerekiyor. Bunun bilincinde olan ve halkların kardeşliğine önem veren her kesimden destek istiyoruz’’ dedi.

Çağrım solculara

Aday adayı oluşunun, parti ve Türkiye halklarına hizmet amacı taşıdığını ifade ederek anlatan İbrahim Ergin, özellikle solculara çağrıda bulunduğunu ifade ederek, ‘’Benim çağrım solculara, CHP’de ne buldunuz? Halkın desteği olursa biz denge unsuru olarak mecliste yerimizi alırız. Benim için (Yaşasın halkların kardeşliği) sloganı esastır. Benim haklarıma, hukuklarıma, düşüncelerime, dilime, kültürüme saygı gösteren her insanla kardeşiz, esas olan insandır. Kürtlerin bir denge unsuru olarak parlamentoda yer alması gerektiğini her kes kabul ediyor. Yerel seçimlerde Körfez büyük bir fırsat kaçırdı, partimize güvenselerdi bu gün alamadıkları hizmetlerin nasıl kapılarına kadar gideceğini göreceklerdi’’ dedi.

Baraj endişemiz yok

İbrahim Ergin, gündemin en önemli maddelerinden bir olarak gösterilen yüzde 10 seçim barajı ile ilgili olarak endişe taşımadıklarını da ifade ederek, ‘’Bu günkü konjektörde baraj sorunumuz yok. Böyle bir problem yok diyemeyiz, diretilen ve duvar olması beklenen problem var. Türkiye’de yüzde 10 seçim barajının halen uygulamada bırakılması, darbe yasasının ürünün olan bu duvarın kaldırılmaması halkları sindirme politikasıdır. Bu yüzden her gün ekranlarda demorasi nutuğu atan Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın demokrasiden ne kadar uzak olduğunun göstergesi olmuştur. Türkiye Demokrasiye HDP ile adım adım yaklaşıyor. HDP gümbür gümbür geliyor ve bunu çekemeyen iktidar partimizin barajın altında kalacağını söylüyor. Yerel seçimlerde Kocaeli genelinde 24 bin oy alan partimiz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 50 bin oy almıştır. Fakat, Türkiye halkları ile bu barajı yıkıp tarımar edeceğiz. Barajın altında kendileri kalacaklar ev seçimden hemen sonra da bu olay kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Baraj korkumuz yok, Türkiye halkları baraj aşımına kenetlendi ve sandıkta yüzde 10 duvarını yıkacaklar. Genel başkanımızın etrafında kenetlendik, parlamentoya temsilcilerimiz gidecek, bu duyarlılık ve inançla çalışıyoruz’’ dedi.

Seçim sonrası çalışmaya devam

İbrahim Ergin, seçim sonuçlarının çalışmalarını ve düşüncelerini değiştirmeyeceğini belirttiği açıklamasında, aynı şekilde daha da azimle çalışmaya devam edeceklerini belirterek, ‘’Kimse Milletvekili olarak doğmadı ve sürekli Milletvekili kalacak diye bir koşul yok. Halklar için çalışmak için de Milletvekili olmak mecburiyeti yok. Dün nasıl çalıştıysak yine aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Hiç birimizin ümit etmediği ve olasılık dahi vermediğimiz barajı aşamamak halinde de, Türkiye’nin demokratikleşmesi için, demokratik güçler, sosyalistler, ezilen halklar  seçimden sonra  bir araya gelip, mücadeleye kaldığımız yerden, özgürleşmek, anti demokratik kararların ortadan kalkması için çalışacağız. 17 yıldır Abdullah Öcalan İmralı’da tutuluyor, kendisi meseleye çok duyarlı ama hükümet her hangi bir adım atmıyor. Masadan kalkmamızı bekliyorlar, ama bunu yapan taraf biz olmayacağız. Gözyaşının rengi hep aynıdır, her ana aynı şekilde ağlayıp, ağıt yakıyor’’ dedi.

Kocaeli hak ettiğini almıyor

İbrahim Ergin, yerel ve genel yönetimin Kocaeli için yeterince mücadele etmediklerini sözlerine ekleyerek, ‘’Yerel yönetimler yapılması gerekenleri tespit eder, plan ve projeleri hazırlar, genel yönetimlere bildirirler. HDP, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi adına şehirlerde yaşayan halkın refaha kavuşması adına bir çalışma yürütüyor. Yukarı Hereke’de her gün elektrikler kesiliyor, insanlar soğukla elektriksiz ortamda mücadele ediyor. Daha geçen gün elektrik şirketinin ihmali, kesintilerinden kaynaklanan arızayla bir ev kül oldu, 20 kişilik aile sokakta kaldı. Yol yok, altyapı yok, kentleşme çarpık. Depremden sonra yapılan ölçümlerde Hereke’nin yüzde 90’ı taşlık arazi çıkmış ama halen daha da 2 kat müsadesi veriliyor, bu oran 3 kata çıkartılmalı. 15 bin nüfusa tek bir sağlık ocağı ile sağlık hizmeti veriliyor. Yalnızca 100 metrekarelik alan için ticari alan izni verilmiş, yetmiyor ana caddeler imara açılmalı ve ticari alan izni verilmeli. Taş ocakları kapatılacaktı, 2015 oldu halen daha da çalıştırılıyorlar. Pis havadan, tozdan Yukarı Hereke’ye çıkılamıyor. İlimtepe Mahallesi derseniz aynı şekilde sorunlar yumağı olmuş. Kocaeli, Türkiye ekonomisine pay veren ikinci il, ama hizmet almada hak ettiği yerde değil. Verdiği vergi karşılığında hizmet alamıyor, kırsal kesimlerde açlık çeken insanlar var, yol yok, hizmet yok. Sanayi ile yerleşim iç içe girmiş, bunun çözümlenmesi gerekiyor. Seçimlerde vaat edilenleri yapmadılar, Çöplüğü, hurdacıları kaldıracaklardı ama halen daha bunlar mevcudiyetini koruyup, insan sağlığına zarar veriyor, çirkin görüntü oluşturuyor. Dilovası’ndan yüzde 70 oy aldılar ama ödül olarak kanser oranının en çok olduğu, hava kirliliğinin had safhada olduğu bölgeye arıtma tesisi koydular, daha çok zehiri reva gördüler’’ dedi.

Gençlere çağrı

İbrahim Ergin, parlamentoda görev verilmesi halinde, ilçenin ve ilin sorunlarını meclise taşıyacaklarını belirterek, ‘’Sorunları meclis taşıyıp, çözümü için ısrarcı olacağız. Yaşanabilir bir ülke için her kes elinden gelen çabayı göstermelidir. Bunun için de gençlerimizin ve kadınlarımızın aday adayı olmalarını bekliyorum. HDP solun, Türkiye’nin, halkların kardeşliğinin geleceğidir. Bu mücadelede yanımızda yer alsınlar ve aktif görev almak için baş vursunlar’’ dedi.

İbrahim Ergin kimdir?

1975 Muş Malazgirt doğumlu olan İbrahim Ergin, evli ve 4 çocuk babası. İnşaat, otomotiv sektöründe hizmet veren Ergin’in, Yukarı Hereke’de de ekmek fırını bulunuyor. 1987 yılından bu yana Kocaeli’nde ikamet eden Ergin, siyasi hayatına DEP Gençlik Kolları ile başladı. Sırasıyla partinin tüm oluşumlarında görev alan Ergin, DHAP Hereke Kurucu Üyesi, BDP Körfez İlçe Başkanlığı, BDP İl Yöneticiliği, HDP Körfez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği,  görevleri üstlendi.

Ergin, 2011’de bağımsız Milletvekili adaylığı ve 2014 Mart seçimlerinde de partisinin Körfez Belediye Başkan adayı oldu. 2015’te de HDP’den Kocaeli aday adayı olan İbrahim Ergin, yerel seçimlerde alınan yüzde 6.8’lik barajı yüzde 10’lrın üzerine çıkartacaklarından emin. Bunun için yeterli tabana sahip olduklarını ve kardeşçe yaşamaya, kardeşliğe inanan her kesin oy vermesi gerektiğini sözlerine ekleyen Ergin, kesinlikle HDP’nin mecliste yeterli çoğunlukta yer almasının şart olduğunu ifade ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826