Ergün, “Allah Aşkına Bu  Zihniyeti Değiştirin”

Yapılması çok basit olan şeyler var bunlar gerçekleşirse ülkede yarın düzelmeler başlar” dedi.

Deva Partisi’nin İl Yönetimi tanıtım programı Kartepe’de Double Tree By Hilton Otel’de gerçekleşti. Kahvaltı ile başlayan tanışma toplantısı daha sonra konferans salonunda yönetimin tanıtılması, konuşmalar ve yönetime sertifikalarının verilmesi şeklinde gerçekleşti. Salonda ki toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, Genel Merkez yöneticileri, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Düzce İl başkanları ve yöneticileri katıldılar. Toplantı öncesinde salona alınan konuklara maske dağıtıldı ve mesafe kurallarına uyularak oturulması sağlandı.

12 ilçe oluşumu için komisyon

Açılış konuşmasını yapan Deva Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, oluşturulan yönetim listesi hakkında bilgiler vererek, “Her bölgeden, her sosyal kesimden ve farklı görüşlerden isimleri yönetime aldık. Yaş ortalamamız 34.5 ve en genç yönetime sahip iliz, yönetim içinde de 10 bayan mevcut. 12 ilçe de yönetimin belirlenmesi için komisyonlar kuruldu ve çalışmalar başladı. İlçe yönetimleri oluşunca tanıtımları yapılacaktır” dedi.

Parti içi mekanizmalar çalışmıyor

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve partinin Kocaeli oluşumunun başında olan Nihat Ergün, konuşmasında parti kurma gerekçelerini ve nasıl bir siyaset yolu izleyeceklerini anlattı. Nihat Ergün konuşmasında, “İnsan merkezli bir siyasi parti kurduk. Türkiye’de parti içi mekanizmalar çalışmıyor, yanlışlar doğru olarak algılanıyor. Yanlışları ifade etmenin en aleni, örgütlü yapılma yeri Deva Partisi olacaktır ve bu amaçla kurulduk. Geçmişe değil, ileriye bakacağız, ötekileştirmeyen, dışlamayan, ihanetle suçlamayan bir yaklaşımı benimseyeceğiz. İnsanlıktan çıkmadan siyaset yapılabileceğini göstereceğiz” dedi.

Referansa bakmadık

Nihat Ergün, partinin kurucu yönetimini seçerken adayların internet üzerinden başvurularının alındığını söyleyerek, “Yep yeni bir partiye katılım gerçekleştireceğiz. Bugün kü kurucu üyelerin çoğunun başvurusu internet üzerinden alındı ve referansa bakılmadı. Tabana dayalı, açık katılımlı, şeffaf, yönetim ve üyeler tarafından finanse edilen bir siyasi parti olacağız, bunun için büyük paralara gerek yok. Yönetimi oluştururken hiç siyaset yapmamış insanlara önem verdik” şeklinde konuştu

Kollar olmayacak

Nihat Ergün, konuşmasının devamında kadın ve gençlik kollarının olmayacağını söyleyerek, “Partimizde kadın ve gençlik kolları ilk etapta olmayacak, düşünmüyoruz. Çünkü biz onları kol olarak değil ana gövde olarak görüyoruz, kolları bizler olacağız. Gençlere şimdiye kadar arkamızdan gelin deniliyordu, şimdi onlar önden gidecekler, biz arkalarında olacağız. Aynı durum kadınlar için de geçerlidir. İktidarlar korku siyaseti ile ülkeyi yönetiyorlar. Kokutulmuş ulusun beklentisi olmaz, Türkiye’ye umut vermeliyiz.  Korkutarak yönetmek ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür, ülkenin bekası da budur. Halkı korkuyla sindirmek yapılacak en büyük kötülüktür. İnsanlar lideri sevmeli, korktuğu için saygı göstermemelidir. Yaşanan olumsuzluklara dış güçler deniliyor, dış güçler hep vardı. Havada ki, suda ki mikroplar, vürüsler gibi hep vardılar, önemli olan bağışıklığınızın iyi olmasıdır. Bağışıklığınız iyi olursa, yediğinize, içtiğinize, alışkanlıklarınıza dikkat ederseniz korkmanıza gerek kalmaz. Çok konuştukça güven kaybediyorlar, nasıl oluyor da bunu görmüyorlar. İstatistik rakamlarla oynayarak  güven kaybediyorlar. İstatikçiler enflasyon için fiyat almaya çıkacağı zaman bir market seçiyorlar ve orayı arayıp, belirlenen saatler arasında pakette ki ürünlerde indirim yapıyorlar. Sadece o markette bu uygulanıyor ve rakamlarla oynanıyor. Bu yaklaşımla belki günü kurtarırsınız ama ülkenin geleceğine yönelik kötülük yaparsınız. Bir tavsiyemiz var, Allah aşkına bu zihniyeti, bu kafayı değiştirin” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817