Ergün'den sert uyarı
AKP’nin danışma kurulunda Bakan Nihat Ergün, teşkilatların yaklaşan seçim sürecinde bazı hastalıklara yakalanmaması gerektiğini belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da adaylık sürecinde karalama yapılmasının affedilmeyeceğini kaydetti.


AKP 61. İl Danışma Kurulu Toplantısı dün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile Antikkapı Restaurant’ta gerçekleştirildi. Tüm ilçe belediye başkanları, ve  ilçe başkanları hazır bulunduğu toplantıya milletvekillerinden Fikri Işık ve Zeki Aygün katıldı. Necip Fazıl Kısakürek’in doğumunun 109, ölümünün ise 39’uncu yıldönümü nedeniyle yapılan 5 dakikalık sinevizyon gösteriminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu Kısakürek şiirleri dinlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mahmut Civelek, bundan sonraki yol haritasını çizmek için bir araya geldiklerini kaydetti. Önünüzdeki süreçte belediye başkanları ile ilgili zayıflatıcı, küçük düşürücü çalışmaların birileri tarafından yapılacağını söyleyen Civelek, teşkilatların bu süreçte uyanık olması gerektiğini söyledi. 

CHP DEMOKRASİ ÖĞRENİYOR
CHP İzmit İlçe’nin 31 Mayıs’ta yapacağı seçim tatbikatına değinen Civelek, “Bunları yeni yaptıkları için önce eğitim alıyorlar. Demokrasinin geldiğini görmeleri çok önemli. Bu eğitimleri aldıktan sonra biraz nostalji yapsınlar, geçmişte yaptıkları açık oy gizli tasnif seçimlerini düşünsünler. Biz onlara başarılar diliyoruz. CHP’nin İzmit’te seçmen ziyareti kitapçığında ‘Allah ısmarladık, Allah selamet versin’ diyin diye yazıyor. Bizim yapacağımız üye ziyaretleri için kahve kutuların gelmesini bekliyoruz. Birkaç profesörle köylere giderek bu işler olmaz. O köylerin hepsi bizim ” dedi. 

SİZİN GÖZÜNÜZ KÖR MÜ?
14 Mayıs’ta IMF’nin borcunu bitmesi ile ayran içerek kutlama yapmalarının eleştirilmesine değinen Civelek, “Bu konuda en son konuşması gereken MHP İl Başkanı dahi eleştirdi. 2002’de 23 milyar dolar borç vardı. Biz o borcu devraldığımızda kasamızda 27 milyar dolar vardı. Şimdi borç yok 135 milyar dolar para kasamızda var. Hala bir şey yapmadı diyorlar. Sizin gözünüz kör mü? Gebze’de, Kandıra’da Gölcük’te yapılanları görmüyor musunuz?” dedi. 

EKONOMİ DERSİNDE UYUMUŞLAR
Dış borç ile ilgili eleştirilere değinen Civelek, “Dış borç kasadaki paraya göre hesaplanır. Yatırımı olan insanların borcu olur. Alınan kredi borçlarının bir karşılığı bu ülkede var. Kamu borcuna laf edeceklerse onların o kamu borçlarının içinde Yuvacık Barajı da olduğunu unutmasınlar. Rakamları iyi okumak gerekiyor. Ekonomi derslerinde uyurlarsa bunu bilemezler” dedi. Teşkilatların her ay toplantılarını düzenli yaptığını söyleyen Civelek, tüm teşkilata teşekkür etti. 

BİZE BAKAN KENDİSİNİ GÖRÜR
İlçe belediye başkanları adına ise Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yaptığı konuşmada, ilçede yapılan çalışmaları anlattı. İlçe başkanları adına da Gölcük İlçe Başkanı Sedat Yücel, il başkanının nefesini her zaman enselerinde hissettiklerini ama il başkanının asla ilçe başkanlarından desteğini esirgemediğini söyledi. Halkın hizmetkarı olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Biz halkın kendisiyiz. Bizim eksiğimiz çok iş yapıyoruz ama bunu teşkilatlarımız bilmiyor. Seçim süreci yaklaştı lütfen bu hizmetleri gezin ve halka anlatın” dedi. 

AFFETMEYECEĞİZ
Seçim sürecinde belediye başkanlığı için yarışın yapılabileceğini söyleyen Karaosmanoğlu, “Kimse kimseyi karalamayacak. Karalama yapanlar affedilmeyecek. Biz asla bir arkadaşımızın diğer bir arkadaşımız tarafından karalamasına izin vermeyeceğiz. Aday gösterilmeyenler, adayların yanında adaymış gibi çalışacak. Biz bu güne kadar bunu yaptık. AKP’nin içi hizmet aşkı ile yanıyor. Biz aynayız bize bakan kendisini görür” dedi. 

İÇKİ YASAK GETİRMİYOR
Milletvekilleri adına konuşan Zeki Aygün, mecliste çıkarılan kanunlar hakkında bilgi verdi. İçki yasasının yasakları getirmediğini aksine gençleri ve nesli zararlı alışkanlıklardan koruma amacı taşıdığını söyleyen Aygün, denetimin devletle birlikte Yeşilay’ın yapacağını kaydetti. Kent merkezinde aydınlatma sorunları olan yerlerle ilgili sorunun çözümü için önümüzdeki hafta bir heyetle çalışma yapılacağını söyleyen Aygün, “Doğalgaz’ın gitmediği yerlere doğalgaz gitmesi için Botaş ile görüşme yapıldı ve İzgaz ile bu çalışma paylaşılacak” dedi. 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİN GÜÇLENDİRİN
Kocaeli teşkilatlarının elde ettiği başarıların nedenin müdahaleci bir anlayışın olmamasından geldiğini söyleyen Ergün, teşkilatların hastalıklarının yerel ve kongrelerde ortaya çıktığını kaydetti. Bu hastalıkların doğru olmadığını ifade eden Ergün, “Teşkilatların hasta olma sürecine giriliyor. Tüm teşkilatlar önlemini alsın ve bu hastalıklara karşı bağışıklık sistemlerini geliştirsinler. Bazen hiç tahmin edemeyeceğimiz şeyler ortaya çıkıyor. Önümüzdeki süreç çok kritik bir süreç. 2014 tarihinden 2015 yazına kadar bu ülkede çok şey değişecek” dedi. 

SİZ BÖLDÜNÜZ BİZ BİRLEŞTİRİYORUZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Adana konuşmasını dinlediğini söyleyen Ergün, “Konuşmasını dinleyince ölmüşüz ağlayanımız yok sandım. Hiç yaşanan gelişmelerden haberi yok. Bizim Bahçeli biraz kalabalık görünce Türkiye’nin battığını, fabrikaların kapandığını söylüyor. Siz böyle gerçek dışı konuşursanız o zaman iktidar olamazsınız. Çözüm süreci ile ilgili Türkiye’yi parçalıyorlar diyorlar. Sizin ırkçılıkla böldüğünüz Türkiye’yi biz birleştiriyoruz. Etnik milliyetçilikle ayrıştırdığınız halkları birleştiriyoruz. Burası imparatorluk bakiyesidir ve öyle idare edilmelidir. Önümüzdeki süreç çok önemli. Önümüzdeki süreçte memleket ne olacak diye düşünmemeliyiz” dedi.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817