Erkan Uygun Gerçekleri: VARAN 1

İş yeri iskansız ve ruhsatsız!

31 Mart seçimlerinin ardından Körfez ilçede adeta huzursuzluğun sebebi olan, katıldığı hemen her meclis toplantısında sürekli gereksiz tartışmalarla gündeme gelen CHP’li Körfez Belediye Meclis Üyesi Erkan Uygun, çok farklı bir konu ile gündeme geldi. Özellikle diğer meclis üyelerine sert ve hakarete varan ifadeleri ile dikkat çeken Uygun’un iş yerinin ruhsatsız ve iskansız olduğu ortaya çıktı.

BU NASIL AHLAK?

BU NASIL DÜRÜSTLÜK?

Sık sık tekrarladığı “ahlaklı siyaset” ve “dürüstlük” gibi ifadeleri sürekli kullanarak mangalda kül bırakmayan Uygun'un  ruhsatsız ve iskanı olmayan yapay bir iş yerinde ticaret yaptığı belirlendi. Erkan Uygun’un vukuatları elbette bunlarla sınırlı değil. Bu zamana kadar politik ahlaka sığmayan davranışları ve uygunsuz tavırları ile meclisi sürekli geren, bir defasında kendisini sürekli uyaran Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün üzerine yürüyen Uygun, daha sonra grup başkan vekilliğinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

ŞEHRİN TAM GÖBEĞİNDE RUHSATSIZ İŞYERİ

Aynı zamanda Körfez Ticaret Odası gibi bir kurumun da meclis üyesi olan CHP’li Erkan Uygun’un sahibi olduğu ve işlettiği Uygunlar Ticaret isimli iş yeri, Körfez ilçenin en değerli bölgelerinden biri olan, Bankalar Caddesi olarak da bilinen Tütünçiftlik Kuzey Mahallesi Cahit Zarifoğlu Caddesi üzerinde bulunuyor. Uygun bu iş yerinde nalbur malzemelerinin yanı sıra inşaat malzemelerini satıyor ve bu işletmeyi bizzat kendisi sahipleniyor.

NE İSKANI VAR, NE RUHSATI!

Ancak işin bu tarafında biraz karışıklık var. Zira gerçekten bir uyanıklık söz konusu. Çünkü Körfez’in en değerli yerindeki bir alanı kiralayan meclis üyesi Erkan Uygun, arsa üzerine herhangi bir yapı inşa etmeden yalnızca bir prefabrik yapı getirip koymuş. Fakat yapı prefabrik olduğu için de işletmesi için iskan alamadı. İskan alamadığı için de iş yerine ruhsat verilmedi.

18 METREKARE ARSA KÖRFEZ BELEDİYESİNE AİT

18 METRE İŞGAL EDİLMİŞ!

İskanı olmayan ve ruhsat alınamayan iş yeri ile bir de büyük uyanıklığa imza atan meclis üyesi Erkan Uygun, yine prefabrik yapıyı koyduğu arazinin yanında bulunan ve Körfez Belediyesi mülkiyetindeki 18 metrekarelik araziyi de iş yerine dahil etmiş. Burayı çevirerek dükkanına katan, bu alanı tamamen çevreleyerek depo alanı olarak kullanan Uygun, kendince gerekçelerle meselenin üzerini sürekli örtmeye gayret gösterdi.

CHP'li Meclis Üyesi Erkan Uygun vatandaşın geçeceği kaldırımı işgal ederek dükkanına katmış.

“KİRACIYIM” DİYEREK

İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZSIN!

Bilindiği gibi bu konu daha önce de Körfez ilçemizde gündeme getirilmiş ve olayın belgesinin olduğu belirtilerek, meclis üyesi Erkan Uygun’un sebep olduğu uygunsuz davranışın önüne geçilmesi istenmişti. Ancak Uygun bu konuda yapılan her uyarıya “Mülk benim değil, ben kiracıyım” diyerek karşı çıkmaya, haklı olarak yapılması muhtemel yerel yönetim müdahalesine karşı kendini savunmaya çalışıyor.

BELGELERİNE ULAŞTIK

Fakat Körfez Belediyesi’nin 18 metrekarelik mülkünü çevirerek kendine depo alanı oluşturan, aynı zamanda her defasında kamu hakkını koruduğunu iddia ederken, bir kamu kurumunun yerini işgal ederek kamu mağduriyetine sebep olan Erkan Uygun’un ilçeye yaşattığı bu rezilliğin belgelerine Kocaeli Meydan Gazetesi ulaştı. Körfez Ticaret Odası gibi kentin güzide bir kurumunda meclis üyesi olmasına rağmen iskanı ve ruhsatı olmayan bir iş yerini işleten Uygun’a tepkiler her geçen gün biraz daha artıyor. Uygun’un sahibi olduğu iş yeri ile Körfez Belediyesi’nin alanını kaçak olarak kullandığı belgeyi haberimizin ekinde sizlerle paylaşıyoruz.

İYİ NİYETİ KULLANIYOR

Şehrin göbeğinde yıllardır belediyenin arsasını kullanan ve kamu mağduriyetine sebep olan Erkan Uygun, bu noktada kendisine yönelik uyarılara ise “Yaptığım muhalefet nedeniyle beni susturmak istiyorlar” diyerek kendine çıkış yolu bulmaya çalışıyor. Önce kendini bu söze inandıran, ardından herkesin de inanmasını isteyen meclis üyesi Erkan Uygun, bu zamana kadar kendisine sağlanan iyi niyet kredisini ise fazlasıyla tüketmiş durumda.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817