banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Eroğlu, hem temel attı hem müjde verdi

Dilovası’nda düzenlenen temel atma töreni ile başta Dilovası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi olmak üzere Dil Deresi Islahı, Gölcük Hisardere ve Karamürsel Tepeköy Göleti’nin temelleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla atıldı. Yaz aylarındaki kuraklığa rağmen Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlarına su sıkıntısı yaşatmamasının büyük bir başarı olduğunu belirten Bakan Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin ağaç dikmede destan yazdığını vurguladı. Bakan Eroğlu, Kocaeli’de 2060 yılına kadar su sıkıntısı yaşatmayacak olan Karamürsel- İhsaniye ve Hacıdere barajlarının yapılmasına karar verdiklerini müjdeledi.

 

12 YILDA 13 MİLYAR YATIRIM

Temel atma törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç Dr.Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Bakan Veysel Eroğlu “Bugün temellerini atacağımız 5 proje gerçekten kentin ihtiyacı olan yatırımlardı. Buradaki İleri Atık Su Arıtma Tesisi’nde elde edilecek gri sular sanayi kuruluşları tarafından kullanılacak. Kocaeli’nin eski halini en iyi bilenlerden biriyim. İzmit Körfez’indeki kirliliği biliyorum. Şimdi nereden nereye geldi. Hükümetimiz döneminde gerçekten Kocaeli’ye büyük yatırımlar yapıldı. 12 yılda 13 milyar yatırım gerçekleştirildi” dedi.

 

BERATIN HATRINA KOCAELİ’YE 250 BİN AĞAÇ

Başkan Karaosmanoğlu’na ağaçlandırmadan dolayı berat verildiğini ve bu beratın hatrına da Kocaeli’ye verilecek 250 bin fidanın 500 bin’e çıkarıldığını dile getiren Bakan Eroğlu, Kocaeli’de 1 milyon 500 bin ağacın toprakla buluşacağını söyledi. Bakan Eroğlu “Sakarya’da Mudurnu Deresi üzerine inşa edilen Ballıkaya Barajı’ndan gerektiğinde Kocaeli’nin Sapanca Gölü’nden su alabilmesi için göle su takviyesi yapılacakArıtma tesislerinden çıkan arıtılmış suların bir derece daha arıtarak sanayide kullanması Büyükşehir Belediyesinin Türkiye’de örnek çalışma olarak tarihe geçecektir. Arıtma tesislerimizi eskiden yabancılar yapıyordu. Artık biz yapıyoruz. Bizim yetiştirdiğimiz mühendisler yapıyor” dedi.

 

TEK KALEMDE 60 MİLYONLUK YATIRIM

Dilovası’nın eskiden en sorunlu yer olduğunu söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık “Şu anda nüfusuna göre en fala hizmeti alan ilçe Dilovası oldu. En çok su kayıp kaçak oranına Dilovası sahipti, şu anda en az olan ilçe oldu. Bu Dilovası’na yaptığımız yatırımın en önemli göstergesi. Sadece büyükşehir Belediyesi 60 milyon lira ile bir kalemde yatırım yapıyor. Kocaeli her geçen gün büyüyen bir kent. Bugün toplamda 86 milyon liralık 5 tesisin temellerini atacağız. Dilovası’da yaptığımız yatırımların sadece başlıklarını söyleyeyim. Dilovası spor salonu, İşkur ilçe binası, ilkokulu, devlet hastanesi ek bina binası, Endüstri meslek lisesi, Polisan spor salonun, Eynerce kavşağı projesi devam ediyor. Eynerce kavşağı ihale aşamasına geldi. Dilovası İmam hatip Lisesi’nin inşaatı bitmek üzere” şeklinde konuştu.

 

EYNERCE KAVŞAĞI İHALE AŞAMASINDA

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Dilovası ve sanayinin atıklarını buraya getirerek kentin önemli bir sorununa çözüm buluyoruz. Dilovası çevre sorunlarıyla anılıyordu. Dilderesi ıslahı ve Eynerce kavşağının bitmesiyle Dilovası çevre sorunlarıyla değil, çevresinin güzelliği ile anılacak. Dilovası’nda çevre sorunları her geçen gün giderek azalıyor.Hükümetimiz, sanayicilerimiz ve kamu kurumlarımızla çok güzel işlere imza atıyoruz” dedi. Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli’ye müjdelerle gelen Bakan Eroğlu’na teşekkür etti.

 

İLK KOCAELİ UYGULADI

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kullar Atık Su Arıtma Tesisi’ni de gezdi. Türkiye’nin su fakiri bir ülke olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, “Suyu tasarruflu kullanmak ve suyun geri dönüşümünü sağlamak için bu çalışmanın yapılmasına karar verildi. İlk olarak bu kararımızı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdi. Çok önemsediğimiz bir çalışma olduğu için Büyükşehir ve İSU’ya teşekkür ediyorum. Ayrıca Sapanca gölünden su alan fabrikalara da bu yılın sonuna kadar süre verdik. Bu uyarımızı dikkate alan sanayiciler gri su kullanımı için çalışmalarını başlattı. Sapanca gölünü özellikle gözetim altına aldık ve koruyacağız” dedi. 

 

İKİ PROJENİN TEMELİ ATILDI

44,8 milyon lira olan Dilovası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi projesiyle bir adet atık su arıtma tesisi, bir adet atık su geri kazanım tesisi, 2 adet atık su terfi merkezi ve 814 metre dere ıslahı imalatı yapılacak. Arıtma tesisi dil deresi yanında 48 dönüm arazi üzerinde yapılacak. Gebze Kuzey Bölgesi ve Dilovası’nın atık sularının Dilovası Arıtma Tesisi’ne aktaracak olan proje ise 15,6 milyon liraya mal olacak proje 28,5 kilometre kanalizasyon, kolektör ve terfi hattı ile bir adet atık su terfi merkezi inşa edilecek ve kanalizasyon hatları imal edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826