Eroğlu “Kocaeli’ye 13 milyar liralık yatırım yapıldı”
  

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tören ve bir dizi ziyaret için geldiği Kocaeli’nde bu zamana kadar yapılan yatırımları da kamuoyuyla paylaştı.  Bakan Eroğlu, mevcut hükümetin 13 yılda Kocaeli’ye 13 milyar lira yatırım yaptığını vurgularken bakanlık olarak yeni yılda yapılacak 23,3 milyon liralık yedi yatırımın da müjdesini verdi.

 

23 MİLYON LİRALIK 7 MÜJDE DAHA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kocaeli ziyaretinde Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Toplantıya Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eşlik etti. Bakan Eroğlu, toplantıda Kocaeli’ye bu zamana kadar yapılan ve yapılacak olan yatırımları açıkladı. Kocaeli’ye her gelişinde müjdeler verdiğini vurgulayan Bakan Eroğlu “Kocaeli’ye bir önceki gelişim olan 15 Mart’ta 8 müjde vermiştim. Verdiğim müjdelerin çoğu tamamlandı. Üçü devam ediyor. Onların da temellerini şimdi atıyoruz. Ayrıca tabiat parkıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bugün 23,3 milyon liralık 7 müjde veriyoruz. DSİ’nin de burada yatırımları var. 22.129 milyon metreküp depolama kapasiteli tesisler ile 5 bin 590 dekar araziyi sulamayı hedefliyoruz. Bunlardan biri Karamürsel Tepeköy, diğeri ise İnebeyli  sulama alanı olacak”dedi.

 

DERE ISLAHINDA ESTETİĞİ ÖN PLANA ALDIK

“Buraya eli boş gelmek olmazdı”diyen Bakan Eroğlu “Yıllardır hasretle beklenen Dilderesi inşaatının temelini atıyoruz. Orada tarihi köprü olan Mimar Sinan Köprüsü’nün de ayaklarını tahkim edeceğiz. Orayı muhteşem bir alan haline getireceğiz. Kocaeli Gölcük Hisarderesi’ni de ıslah edeceğiz. Dereleri  ıslah ederken estetiği ön planla tutuyoruz. Karamürsel Tepeköy Göleti’nin de temelini atacağız. Bu da bin 110 hektar alanın sulanmasına yönelik bir çalışmadır. Bu üç çalışma 26 milyon liraya mal olacak” bilgisini verdi.

 

3 MİLYON 314 BİN AĞAÇ DAHA

“Orman Genel Müdürlüğü’nün de beş müjdesi olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu  şöyle devam etti: 2014 yılında 8 bin 920 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapılarak 2 milyon 314 bin fidan dikilecek. Büyükşehir Belediyesi de 1 milyon ağaç dikecek. Biz de bunun 500 binini bakanlık olarak karşılayacağız. Ayrıca buradaki fidanlıklarda 1 milyon 550 bin adet fidan üretilecek.

 

ÇİFTÇİYE KREDİ VE AKÇAOVA BAL ORMANI

Bizim Kocaeli’de arıcılığı geliştirme gibi bir çabamız da var. Organik bal üretmek istiyoruz. Kandıra Akçaova’da  Pınarlı köyünde bin 245 dekar alanda Akçaova bal ormanını oluşturacağız. Burada şifalı bitkiler var. Burada üretilen balların Akçaova balı diye markalaşmasını destekleyeceğiz. 2014 yılında orman köylerinde 88 aileye 1milyon 191 bin lira ferdi kredi vereceğiz. Gelir getirecek türler için de destek vereceğiz. 23 köyde 813 dekar alanda 14 bin 532 adet ceviz, 8 bin 892 adet badem olmak üzere toplam 24 bin 809 adet gelir getirecek türde ağaçlandırma yapacağız. Kırsal alandaki vatandaşımızın gelir seviyesini arttırmak istiyoruz. Hak sahipliğini de kurayla belirleyeceğiz. Tüm masrafları biz karşılayacağız”

 

YENİ BARAJLAR GELİYOR

Kocaeli’nde 20 ayda 50 milyon liralık 15 adet müjde verdiklerine dikkat çeken Bakan Eroğlu şu bilgilere de yer verdi  “İnsanların refah seviyesi arttıkça su ihtiyacı da artıyor. Bir kişi günde 50 litre su kullanırken şimdi 250 litre kullanıyor. Bu sene kuraklığa rağmen Büyükşehir Belediye’mizin çalışmaları sayesinde kuraklık atlatıldı. Gelecekte nüfus da artacağı için Ballıkayalar projemizi hayata geçiriyoruz. Mudurnu’da  şu anda dev bir baraj inşa ediyoruz. Sapanca’yı da buradan besleyeceğiz. İhsaniye barajımızın projeleri tamamlandı. İhale aşamasına geldi. Avcıdere barajımızın da projeleri devam ediyor. Bu projeyi de 2015 yılı içerisinde  tamamlayacağız”

 

KOCAELİ’YE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Bakan Eroğlu Kocaeli’ye hükümetin ayrı bir önem verdiğini söyledi.  “Burası Türkiye’nin sanayi ve ticaret merkezi.  13 yılda hükümetimiz Kocaeli’ye 13 milyar lira yatırım yapmış. Biz de bakanlık olarak 25 bin 500 dekar alanda sulama yapmışız. 18 milyon 600 bin yeni fidanı da toprakla buluşturmuşuz. Bir bal ormanı, altı adet de dere ıslahı yapmışız.  Akmeşe barajı ve sulamasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Dört tane gölet yapmaya karar verdik. Kartepe Madendere Göleti sulaması da olmak üzere üç gölet projemiz daha var”diye konuştu.  Bakan Eroğlu şunları kaydetti:

 

TÜRKİYE’NİN EN FAZLA MESİRE ALANI BURADA

Kocaeli ağaçlandırma konusunda rekor kıran bir şehir. Şu anada kadar Kocaeli’nde 18 milyon 600 bin yeni fidanı toprakla buluşturduk. Özellikle Türkiye’de en çok mesire alanına sahip il Kocaeli’dir. 102 mesire alanı, üç şehir ormanı kuruldu bu bölgede. 7 adet tabiat parkı ile bir tane yaban hayatını geliştirme sahası oluşturuyoruz. 11 adet otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk. Burada deniz otomotik meteoroloji gözlem istasyonu kurduk. Havacılık meteoroloji gözlem istasyonunu da Cengiz Topel Havaalanı’nda kurduk”

 

BAKANLIKLARIN KOCAELİ’DEKİ YATIRIMLARI

Diğer bakanlıkların da Kocaeli’nde güzel çalışmalar yaptığını anlatan Bakan Eroğlu “Sağlık Bakanlığı 19 sağlık tesisini kaba inşaat olarak devralıp tamamladı. 60 adet yeni tesisle birlikte 463 milyon liralık yatırım yaptı. Milli Eğitim Bakanlığımız 7 bin 311 tane yeni derslik inşa etti. Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi bünyesinde 31 adet yeni araştırma merkezi ve yüksek okul kuruldu. Ulaştırma Bakanlığı da burada adeta destan yazdı. 59 km bölünmüş yol varken 100 km bölünmüş yol inşa etti. Gıda sektöründe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız çiftçilerimize 195 milyon liralık karşılıksız zirai destek verdi.  TOKİ de 16 projeyi tamamladı. 12 projeyi de yüzde 90’ın üzerinde gerçekleştirdi. 14 bin 594 konut inşa etti” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817