banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

ERYILMAZ SU FİYATLARININ YÜKSEKLİĞİNİ ELEŞTİRDİ
 Eryılmaz yaptığı konuşmada, ‘’  2014  yılında yaşanan kuraklık sebebiyle  açılan  kuyulara  yapılan bir takım  masraflar  bütçeye yansıdığında  vatandaşlarımızın   kullandığı  su fiyatlarına yapılan zamlar   barajlarımızın bugün  % 97  doluluk oranı düzeyinde  olması göz önüne alınırsa  inşallah genel kurulumuzda  bir miktar düşürülerek  vatandaşlarımızın bütçesine  bir nebze olsun katkı sağlanmış  olur  diye düşünmekteyiz.    İSU  şirketinde  çalışmakta olan   personelimizin  burayı kendilerine  istihdam sağlamaları  dışında ki  sorumluluğu  vatandaşlarımızı  susuz bırakmamak  olması hesabiyle  hareket etmeleri ve temiz su tedariği kadar atık suları da kullanılabilir hale getirerek, doğadaki suyun  kaynaklarında korunması önemli bir çabadır.   Gri  su olarak adlandırdığımız arıtılarak  sanayiye verilen  geri dönüşüm sularının, sanayiye daha çok miktarda verilerek  temiz  suyun korunması,  yarın öbür gün olası bir kuraklıkta  doğada depolanacak  tonlarca  suyun      gelecekte  insanların  ihtiyaçlarını  karşılamada  ne kadar etkin ve faydalı  olacağı,  gri  su projesinin hayata geçirilmesiyle  isu personelimizin  ileriyi  ne kadar düşündüklerinin  bir  kanıtıdır.   Her şeyin temelinin insan’a hizmet  olduğu için en iyi hizmetinde yetişmiş insan  iş gücü  ile sağlanacağı bir gerçektir.    Ancak  iş gücü hizmeti veren  işçi kardeşlerimizin de, çalıştıkları coğrafi şartlarda  alacakları tedbirleri ve iş emniyeti açısından  alınacak  can güvenliği  önlemlerinin, çalışan kardeşlerimize önceden verilmesi gerekmektedir. 2 hafta önce  Başiskele’de  su kanalı kazıldığı sırada toprak   kayması    nedeniyle   hayati   tehlike  atlatan   (umut çatak )  kardeşimize  yüce Allah’tan acil şifalar diliyorum.  İnanıyoruz ki  bundan  sonra  yapılacak olan  iş güvenliği eğitimleri  sayesinde  bu gibi elim kazalar olmayacaktır’’ dedi.

Konuşmasında su faturalarının yüksekliğini de gündeme getiren Vahit Eryılmaz, ‘’  Vatandaşlarımıza hizmet açısından  fatura ödeme noktası tahsilat  ( kiosku ,) yani bankalarda bulunan  tahsilat atm  si  gibi ödeme noktasının sadece, Yenidoğan  isu giriş kapısında deneme için konan tahsilat atm leri  ilçeler bazında çoğaltılacaktı. Ancak  şu ana kadar  görünen o ki  ilçelerimiz bazında çoğaltma  yapılmamış gözükmektedir.   İlçe  atm  lerinin  çoğaltılması  sayesinde  insan gücü  ortadan kalkarak tasarrufa  gidilmesi isu açısından da bir tasarruf  sebebi içermektedir. 2015 yılında 3 adet Hes projesi vardı, bunlar hangi aşamadalar?  Kocaeli’mizin coğrafi yapısı itibariyle genelde  dağ tepe olduğundan   terfi istasyonları aracılığıyla yapılan arıtmalar  ve  tüketicilere ulaştırılmak istenen su elektrik sarfiyatından dolayı  maliyeti  arttırmaktadır.   Güneş enerji  çiftlikleri, ve hidro elektrik santrallerinin bir an önce çoğaltılarak,  elektrik tasarrufu  sağlanması ve suyun  ton  fiyatlarına  yansıtılarak,  vatandaşlarımızın ucuz su kullanmalarını sağlamak, şirket menfaatlerini   düşündüğünüz kadar  paydaş çıkarlarını da düşünmek siz yetkililerin görevleri arasındadır. Vatandaşın bu aşamada düşündüğüm tek şey kendisine ulaştırılacak suyun ton fiyatının düşürülmesidir. Vatandaşın şikayet ettiği ve istediği  düzenleme istediği konuları arasında, ilk  abone olurken su ve kanal bağlantı tarifelerinin yüksek oluşu, su ve kanal tadilatlarından dolayı yapılan işlem maliyetleri  yüksek oluşu, konutlarda  10 tona kadar  kdv dahil 3,08 krş olan ve  10 tondan sonra  2. ci kademeye geçip   5,61 krş.  olan  10 ton  olarak baz alınan   2.ci kademenin  15 tondan sonra 2. ci kademeye geçirilerek  fiyatlandırma yapılması, iş yeri aboneleri su tarifesi olan ton başı  8,72  krş.ücretin makul bir seviyeye çekilmesi yer almaktadır. Konutlarda kullanılan suların, insanların daha rahat temizlik yapabilmeleri için ilk kullanım miktarının 10 tondan 15 tona çıkartılması uygun olacaktır. Ancak  şunu da belirtmek   isterim ki,  isu’da yapılan  onca güzel  faydalı  ve  olumlu çalışmalarla gündeme gelmezken  bazı yönetici yakınlarının  işe alınmalarıyla ilgili basında  gündem yaratmaları da  yapılan bu  hizmetlerin  üstünü örtmektedir. Bizler, Kocaeli halkının kaliteli ve ucuz su kullanması için gereken çalışmaların yapılmasını istiyoruz’’ dedi.

Eryılmaz, arıtma ile ilgili konulara da değinerek, ‘’    Arıtmalardan çıkan  yıllık yaklaşık  60. bin tona yakın katı atık çimento fabrikalarına nakliyesi yapılarak hem nakliye hemde yakma parası olarak yaklaşık 7-8  milyon’a yakın para çöpe gitmektedir.   Bu bölgede bir atık kurutma  ve geri dönüşüm tesisi kurularak  gelecekte  hem bu maliyetlerden  kurtulmuş  olursunuz, hem de toprağı  geri dönüştürüp  faydalı yerlerde kullanılmasını  sağlanmış  olursunuz. Arıtmalar sayesinde Marmara denizimizin bir bölümünün temizlendiği görülmektedir.   Marmara kıyı şeridimiz Bayramoğlu’ndan Karamürsel Altınova’ya kadar 100 km. yi bulmaktadır. Hal böyle olunca Marmara denizimizin atık sularından korunması hem maliyetli hem de zaman açısından önem arz etmektedir. Geçen sene bizlere Marmara denizimizin temizliği canlıların ve balık türlerinin çoğalmasıyla ilgili kısa bir film izlettiniz. Denizin temizlenmesi için sarf edilen çabalara  kimsenin bir şey dediği yok, ancak  dalgıçlar vasıtasıyla bizlere görsel açıdan zevkle seyrettirdiğiniz denizimizin temizliği ve  balık türlerinin  çoğalmasını  görmek  bizleri mutlu ederken,  insan ister istemez bu filmi seyrettiğinde sanki sadece bu görselliklerin  Marmara’nın yalnızca Güney kısmında  olduğunu düşünmeden edemiyor.   Çünkü Marmara’da denize girilen plajlar  Başiskele’den başlayarak, Kavaklı, Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı, Ereğli, Karamürsel, Altın Kemer Plajı,  Marmara’nın Kuzey Batısında Dilovası, Tavşancıl, Bayramoğlu, Darıca plajları.  Kandıra sahillerini saymamıza gerek yok  çünkü orası genelde dalgalı olduğundan  temiz  ve  her zaman denize girilmektedir.   Sizlerden ricamız,  Marmara denizinin temizlenmesi için bunca  çaba sarf ediyorsunuz  ve bizler sanki  yalnızca muhalefet olduğumuz için  bu kirliliği  dile getiriyoruz zannediyorsunuz,  bizler bu kadar çabanın boşa gitmesini istemiyoruz,  onun için   son 4-5 aydan beri Hereke  sahilimizden  başlayarak,  İzmit körfezimiz sahillerine  kadar olan  nedeni bilinmeyen  renkli tabakanın  ne  olduğunun   araştırılmasını  ve  sizler tarafından kamu oyunun  bilgilendirmesini istiyoruz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826