banner2779
banner2752
banner2750

Erzurum, Kocaeli’ye Taşındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun öncülüğünde, Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi destekleri ile düzenlediği Anadolu Kocaeli’de konseptiyle hayata geçirdiği Erzurum Tanıtım Günlerine, 4 gün boyunca vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 11-14 Nisan tarihleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olan Erzurum Tanıtım Günleri’nde Erzurum yöresinin tarihi, kültürü ve gelenekleri ait her şey Kocaeli’ne taşındı. 11 Nisan Perşembe günü Büyükşehir Fuar Merkezi’nde Cirit gösterisiyle başlayan Erzurum Tanıtım Günleri, 14 Nisan Pazar akşamı ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan konseriyle sona erdi.

AÇILIŞ ÖNCESİ CİRİT GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Her yöreden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Erzurum Tanıtım Günleri, açılış töreni öncesinde Büyükşehir Fuar Merkezi yanındaki alanda Cirit gösterisiyle başladı. İki takımın kıyasıya mücadele ettiği cirit gösterileri büyük ilgi gördü.   Erzurum Tanıtım Günleri’nde açılış kurdelesi kesilmesinden sonra Dünyanın en büyük cağ kebabının yapıldığı etkinlikte, 650 kiloluk cağ kebabı vinç ile taşındı.

ZİYARETÇİLER ERZURUM’A YOLCULUK YAPTI

Erzurum yöresel halk oyunlarının, kültürel ürünlerinin sergilendiği tanıtım günlerinde vatandaşlar adeta Erzurum’a yolculuk yaptı. Erzurum Tanıtım Günlerinde, Kocaeli’de yaşayan vatandaşlara Erzurum’a özgü kadayıf dolması, cağ kebabı, oltu taşı, ayran aşı, geleneksel el sanatları, ilginç etkinlikler ile birlikte tanıtımlar yapıldı. Çeşitli tiyatro gösterimlerinin sahnelendiği tanıtım günlerinde, birçok yerel sanatçı ve ozan da türkü ve şarkılarıyla vatandaşlara neşeli anlar yaşatıldı.

İLÇE BELEDİYELERİNİN STANTLARI ERZURUM’U TANITTI

Kocaeli Erzurumlular Derneği, Kocaeli’nde bulunan Erzurum hemşehri dernekleri, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi gibi kurumların destek verdiği programda, Erzurum ilçe belediyeleri de stantları ile yöresel ürünlerini ve kültürel öğelerini tanıtma fırsatı buldu. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de kendi standından fuar merkezine gelen ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulundu.

MUSTAFA YILDIZDOĞAN İLE TANITIM GÜNLERİ SONA ERDİ

Tanıtım günleri kapsamında kurulan stantları gezen ve gün boyunca eğlenceli vakit geçiren vatandaşlar Mustafa Yıldızdoğan’ın fuar merkezine gelmesiyle büyük coşku yaşadı. Milli ve manevi duyguları coşturan türküleriyle vatandaşları coşturan Yıldızdoğan, “Erzurum başka yerlere benzemez, Erzurum imanın kalesidir. Milli iradenin kulesidir. Kültür boyutunda ise Erzurum Sümmani Babadan Aşık Reyhani’ye kadar Müslüman Türk Milleti’nin ruhunun imzası olan türkülerimiz, türkülerimizi icra eden aşıklık geleneğinin temel noktasıdır Erzurum. Bu programın düzenlenmesinde emeği olan Kocaeli Erzurumlular Derneğine ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751