ERZURUMLULAR DERNEĞİNDE  GÖRKEMLİ AÇILIŞ

 Körfez Erzurumlular Sosyal Kültür Dayanışma ve yardımlaşma Derneği’nin, Mimar Sinan Mahallesi Menderes Caddesi’nde ki açılışı çok görkemli oldu. Açılışa, AKP Kocaeli Milletvekili ve adayı İlyas Şeker, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, AKP İlçe Başkanı Osman Badem, CHP İlçe Başkanı Tuğman Kayalı, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Milletvekili adayları Saffet Sancaklı, Hilal Kaplan, kalabalık sayıda ilçe yöneticisi ve kadın kolları ile Ülkü Ocakları, SP İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, Milli İttifak adayları Recep Sarıdoğan, Mustafa Arha, Remzi Kaya, ilçe yönetimleri, HDP Milletvekili adayı İbrahim Ergin, Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, Kockid Başkanı Ali Can Kazgan, Kırıkkaleliler Dernek Başkanı Necati Turgut, Kocaeli Erzurumlular Dernek Federasyon Başkanı Tekin Dursun, Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok, çevre ilçe Erzurumlular dernek Başkanları, esnaf, vatandaş ve Erzurumlu katıldı.

Erzurum yöresine ait halk oyunlarıyla karşılanan konuklar, daha sonra açılışı yapılan yeni dernek binası önünde toplandılar. Alanı dolduran kalabalık, MHP adayı Saffet Sancaklı ve Erzurumlu olan Hilal Elmas açılışa gelince alkışla karşıladılar ve resim çektirme yarışına girdiler. Açılış konuşmasını yapan dernek Başkanı Yavuz Göğdemir, eski binanın yetersiz kaldığını, bu nedenle de daha çok merkezde ve geniş olan bu binaya taşındıklarını söyleyerek, faaliyetleri hakkında bilgi aktardı.

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker konuşmasında, Kocaeli’nin ekonomik ve kültür açısından zengin iller arasında yer aldığını söyleyerek, ‘’81 ilin kültürü de Kocaeli’nde toplanmış bulunuyor. Kardeşlik, dostluk, ülke sevgisi denilince Erzurumlu hep ön planda olmuştur. Kültür zenginliklerini paylaşmak gerekir’’ dedi. Belediye başkanı İsmail Baran’da konuşmasında, Erzurumlular Derneği’nin her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Sıralama

 Konuşma sırasında yapılan yanlış sonucu protokol sırası bozuldu ve MHP Kocaeli Milletvekili adayı Hilal Elmas, Milletvekili İlyas Şeker’den sonra söz aldı. Hilal Kaplan, bir gün önce Nine Hatun’un ölüm yıldönümü olduğunu ve kendisini de Erzurumlu olması nedeniyle bu şekilde anons edildiğini söyleyerek, ‘’Bundan gurur duyuyorum. Erzurumluları, Kocaeli’nde çok iyi temsil ediyorum, Meclis’te de aynı şekilde temsil edeceğim’’ dedi. Erzurumlu olan Milli İttifak adayı Remzi Kaya’da son olarak söz aldı ve yaptığı konuşmayla derneğe katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra derneğin açılış kurdelesi yine kalabalık aday gurubu tarafından kesildi ve konuklar sedirlerde oturarak, ikramlardan alıp, kendi aralarında sohbet ettiler.






















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817