banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Erzurumlular Gebze’de buluştu
 Erzurumlular Kocaeli Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen kahvaltılı buluşma ve tanışma toplantısında, Kocaeli ve çevresinde yaşayan, çeşitli görevlerde yer alan dadaşlar bir araya geldi. Buluşma ve tanışma etkinliğinden, ‘’Erzurumluluk Türkiye’de bir pasaporttur’’ sloganı çıktı.

Gebze Öğretmenevi’nde düzenlenen etkinliği Avni Gözütok Başkanlığında, Yavuz Göğdemir, Ekrem Kızıltaş, Yener Açışlı, Yener Tok, Sezgin Polat, Muhsin Acar ve Adem Durmuş organize ederken, salon tamamen doldu. Davete gelenler arasında Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Vali Yardımcısı Adnan Çimen, Darıca Kaymakamı Ömer Karalı, İl Milli Eğitim Yardımcısı Hayati Aydın, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimur, Gebze Savcısı Hamza Kul, Kick box Federasyon Başkanı İsmail Altay, AKP Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, 1. Sınıf Emniyet Müfettişi Turan Bozdemir, Erzurumlu olan bürokratlar, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar ile dernek üyeleri katıldılar.

Çeşitli görevlerde olan ve Kocaeli çevresinde yaşayan Erzurumluların buluşarak, tanışmasını amaçlayan toplantının açılış konuşmasını organizeyi gerçekleştiren komisyon adına Avni Gözütok yaptı. Gözütok, bu toplantıdan sonra devam etkinliklerin de yapılacağını ve geniş bir aileye sahip olan Erzurumluların tanışmasını sağlayacaklarını söyledi. Daha sonra söz alan Federasyon Başkanı Tekin Dursun, dernekçiliğin gönül işi olduğunu söyleyerek, ‘’Bu görevdeki başarımız sizlerin destekleriyle artacaktır. 2007 yılında istişare ederek Federasyonu kurduk ve bu günkü noktaya geldik. Kendi binamızı aldık ve yine kendi imkanlarımızla 25 öğrenciye burs veriyoruz’’ dedi.

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise konuşmasında, Kocaeli nüfusunun büyük çoğunluğunun başka illerden gelen vatandaşlardan oluştuğunu söyleyerek, ‘’Kocaeli’nin yüzde 20’si yerli halk, kalan yüzde 80’ı da 80 ilden gelen vatandaşlardan oluşuyor. Türkiye’nin her tarafından kültür, örf ve adetleri yaşayan bir kentte bulunuyoruz’’ dedi.

Üstü kapalı mesaj mı?

İlyas Şeker, konuşmasının bir bölümünde de, farklı konuşma yaparak, ‘’Bir kişinin yaptığı kötü olayı topluluğa mal ederek, toptancılık anlayışı ile hareket etmeyin. Mesela bir Erzurumlu hata yaptı diye, tüm Erzurumlular böyledir demeyin. Mümkün olduğu kadar sıkıntılı, şaibeli konulardan uzak durmalıyız. Bir kişinin yaptığı hatadan dolayı tüm topluluk suçlanmamalı’’ dedi.

Federasyon Kurucu Başkanı Gencay Yıldıztekin’de konuşmasında, Erzurumluların bir birini desteklemediklerini ifade ederek, ‘’Bu kadar kalabalık topluma sahibiz, aramızdan çok sayıda siyasiler, bürokratlar çıkmalı. Bir korkaklık var, kişiliğimiz tam oturmamış. Bir etkinlik oluyor, kendi değerlerimize, bürokratlarımıza sahip çıkmıyoruz. Küçük hesaplarla bir yere varılmaz, sürüyü bozan alaca koyunları seçip, ayırmak lazım’’ dedi.

Toplantı, katılan tüm konukların kendilerini tanıtmaları ve daha sonra da dilek ve temennileri ile devam etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826