banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 Esentepe Cemevi’nden Aşure Günü etkinliği

Birlik ve beraberlik vurgusu

Derince Esentepe Mahallesi Sarıtaş Sokak’ta bulunan Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi’nde düzenlenen ‘Geleneksel Aşure Günü’ etkinliği büyük ilgi gördü. Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi Başkanı Mahmut Eskin’in ev sahipliğinde gerçekleşen aşure programına Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Derince İlçe Müftüsü Birol Nurlu, siyasi parti başkan ve yöneticileri, belediye başkan adayları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan Cemevi Başkanı Mahmut Eskin, Muharrem ayının önemine değindikten sonra birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Alemdar’dan anlamlı konuşma

İmam Hüseyin Cemevi Dedesi Yılmaz Doğan, Caferi Hocası Orhan Öz ve Derince İlçe Müftüsü Birol Nurlu’nun konuşmalarıyla devam eden programda son olarak söz alan isim Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar oldu. Başkan Alemdar, Türkiye’de tam anlamıyla bir barış ve kardeşlik ortamının hüküm sürdüğünü belirterek, herkesin bu anlayışa uygun hareket etmesini temenni ettiğini ifade etti. Başkan Alemdar programı düzenleyen Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi yetkililerine de teşekkür ederek ‘Bu aşuremiz de dostluk, barış ve kardeşliğin aşuresidir” dedi. Konuşmaların sona ermesinin ardından Mirza Ali Hakkıoğlu’nun aşure duası yaptırdığı etkinlik, katılımcılara aşurelerin ikram edilmesiyle birlikte noktalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826