banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Esentepe’de Güvenlik Toplantısı

Körfez Kaymakamlığı tarafından her ay bir mahallede gerçekleştirilen ‘güvenlik ve halk toplantısı’ bu ay Esentepe Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Körfez Romanlar Derneği’nde gerçekleştirilen toplantıya; Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, kamu kurum müdürleri, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar, Esentepe Mahalle Muhtarı Soydaş, Körfez Romanlar Derneği Başkanı Bayram Denizci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖNCELİKLERİMİZİ BELİRLEDİK

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Esentepe Mahallemiz bizim değer verdiğimiz mahallelerimizden biri. 30 Mart 2014 seçimleri sonrasında göreve geldiğimiz mahalle için acil ihtiyaç görünen çarşamba pazarının kaldırılması konusu vardı. Vatandaşlarımızın bu konuda talepleri çok fazlaydı. Bizler de Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ni inşa ettik ve pazarımızı oraya taşıdık. Haftanın üç günü pazar kuruluyor

BİLGİ EVİ MÜJDESİ

Sosyal yaşam alanı noktasında Esentepe’mize Aşıklar Çadırı’nı inşa ettik. Burada düzenli olarak etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bir de bölgemizde bilgi evi yapımı için başlattığımız çalışma sona doğru geldi. İç tefrişat çalışması yapılıyor. 400 metrekarelik bilgi evimizi mahallemize kazandırmış olacağız. Halkımızın talebi neyse elimizden gelen desteği verdik vermeye de devam ediyoruz” dedi.

DESTEK SAĞLIYORUZ

Romanlar Dernek Başkanı Bayram Denizci’de konuşmasında romanların toplum içerisinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımızın destekleri ile toplum ve siyasetin içerisinde daha fazla yer almaya başladık. Romanlar bu ülkenin genelinde en büyük dönüşümü gerçekleştiren ve ülke ekonomisine destek sağlayan topluluktur. Bizler güzel şeylerle anılmak istiyoruz. İçimizde elbet çürük elmalar vardır ama genel olarak bu konuda fişlenmek istemiyoruz” dedi.

SUÇ ORANLARI DÜŞTÜ

İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın’da Esentepe Mahallesi’ndeki suç oranlarının geçtiğimiz iki yıla oranla düştüğünü belirterek, “İlçe genelinde bu yılın 11 ayında 2 bin 277 asayiş olayı gerçekleştirdi. Suç oranlarına göre; az, orta ve yüksek diye risk grubuna ayırdığımızda orta riskli bir mahalle. Suç oranlarında ilçe genelindeki düşüş, bu mahallemizde de var. İki yıla oranla ciddi bir düşüş var” dedi. Daha sonra İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer kurum müdürleri mahalledeki durum hakkında vatandaşlara bilgiler aktardı. Vatandaşlar da talep ve önerilerini tek tek dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826