banner2779
banner2752
banner2750

 Eski ve yeni belediye başkanları buluştu

Kocaeli’de büyükşehir, ilçe ve belde belediye başkanlığı yapmış ve halen yapmakta olan başkanlar düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen program öncesi Kocaeli`de görev yapan 124 belediye başkanı tespit edildi. Bu belediye başkanlarının tamamı iftara davet edilirken 93 tanesi iftara katılacağını bildirdi. Başkan Karaosmanoğlu’yla birlikte 10 yeni ve 66 eski olmak üzere toplam 76 belediye başkanı programa katıldı. Katılamayan belediye başkanları da sağlık sorunları ve kent dışında olma gibi nedenlerle programa katılmadıklarını bildirdi.

BAKAN ERGÜN DE KATILDI

Başkan Karaosmanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programına Derince eski Belediye Başkanı olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kullar eski Belediye Başkanı olan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, CHP’li belediye başkanları Erol Köse, Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya da katıldı. AK Parti Milletvekili İlyas Şeker ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak da başkan vekillikleri yapmalarından dolayı iftara davet edildi.

PARTİLER FARKLI MASA AYNI

İftara katılan belediye başkanlarını kapıda karşılayarak tek tek ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, davetlilere yerlerine kadar eşlik etti. Bakan Nihat Ergün, Vali Ercan Topaca, Milletvekili İlyas Şeker, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, CHP’li Sefa Sirmen, Hikmet Erenkaya ve Erol Köse aynı masayı paylaştı.

BAŞKANLARIMIZIN KENTE BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU

İftarın ardından ilk olarak ev sahibi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu söz aldı. Ramazan’ın önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, Ramazan ve bayramlar birlik ve beraberliğin güçlendiği günlerdir. Bu günleri en iyi şekilde değerlendirmek lazım. Bu kente hizmetleri geçmiş değerli belediye başkanlarımız var. Onları hatırlamak ve bir araya getirmek istedik. Böyle bir organizasyon düzenledik. İftarımıza katılan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bayramlarını kutluyorum” dedi.

BAŞKANLAR ADINA EROL KÖSE KONUŞTU

Başkan Karaosmanoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Erol Köse`ye eski belediye başkanları adına söz verildi. Düzenlenen organizasyondan oldukça memnun kaldığı gözlerden kaçmayan Erol Köse, organizasyona imza atan Karaosmanoğlu`na övgü yağdırdı. İbrahim Karaosmanoğlu’nun güzel bir iş yaparak eski belediye başkanlarını bir araya getirdiğini ifade eden Köse, Karaosmanaoğlu`nun gençlik yıllarında da böyle çalışmalara imza attığını söyledi. İftara katılan Vali Ercan Topaca da programda selamlama konuşması yaptı.

HER ŞEYİ BELEDİYECİLİKTE ÖĞRENDİK

Derince eski Belediye Başkanı olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün söz aldı. Bakan Ergün, “Yerel yönetimler adına ne öğrenmişsek yerel hizmetler görevini yürütürken öğrendik” diye konuştu. Bakan Ergün, “Gençliğinizde ulusal ve uluslararası konulara daha duyarlıydım. O zamanlar Doğu Türkistan, Keşmir sorunları vardı. Bizler Keşmir Sorunu ile ilgilenirken bir bakmışız yanı başımızdaki sokaklarda kanalizasyon sorunu var. Yaşadığımız kentin tüm detaylarını yerel hizmetlerde görev yaparken öğrendik” şeklinde konuştu.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Masaların dolmaya başlamasıyla farklı partilerde de olsa belediye başkanları arasında sıkı bir sohbet başladı. Masalarda parti ayrımı yapılmaksızın belediye başkanları yan yana geldi. Ezanın okunmasıyla birlikte belediye başkanları birlikte oruçlarını açtı. Konuşmaların ardından program günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751