Eşme Ayva Festivali Coşturdu

Türkiye’de ve Dünya’da kalitesi ve lezzeti ile nam salmış Eşme Ayvası’nın tanıtımına ve ilçe turizmine büyük katkı sağlayan festivalde sahne alan Mehmet Erdem Kartepelileri mest etti.

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen Eşme Ayva Festivali Eşme Sahili’nde dopdolu bir program ile coşku içerisinde yapıldı. Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın ev sahipliğinde, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve Kartepeliler katıldı.  

KARTEPE’NİN EN GÜZEL AYVALARI YARIŞTI

Ayva Festivali’nde düzenlenen “En Güzel Ayva Yarışması”nda dereceye girenlere 5 bin, 3 bin, 2 bin TL, mansiyon kategorisinde ise çeşitli ödüller verildi. AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlıu birinci Muhammed Ali Tarcan’a, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır ikinci Mustafa Tarcan’a, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, üçüncü Emine Tarcan’a ödüllerini verdiler.

ÇOCUKLARA ÖZEL GÖSTERİLER

Eşme Ayva Festivali’nde Ayşegül İnanç ve Eda Acar sahneleri ile Kartepelilere keyifli zaman geçirmelerini sağladılar. Festival alanında Kartepeli minikler unutulmadı. Alana kurulan çocuk oyun gruplarının yanı sıra çuval, halat çekme, yumurta yarışmalarının yanı sıra özel gösteriler ile festival renklendi.

EN GÜZEL AYVA EŞME AYVASI

Festivalin açılışında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Güzel Eşme Ayvamızın festivalinde sizleri görmekten büyük onur duyuyorum. Türkiyemizin en güzel ayvası Eşme Ayvası’dır. Eşme Ayvamızı tanıtmak için bizlerde elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Üreticilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

TANITIMA DEVAM EDECEĞİZ

Cumhuriyet Bayramımızı gönülden tebrik ediyorum diyen Başkan Kocaman “Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Kartepe deyince ceviz, kiraz, armudumuz var. Bizim turizmimiz var. Kartepemizin tüm ürünlerinin tanıtımına devam edeceğiz. Kartepemize desteklerini eksik etmeyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

EŞME AVYAMIZIN TADI BİR BAŞKA GÜZEL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak “Kocaelimiz her yönüyle Türkiye’nin gözbebeğidir. Kartepemiz ilimizin nadide bir ilçesidir. Belediye Başkanımızı emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Samimiyetle, gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Kocaeli Milletvekili Sami Çakır “Bu festivaller birlik ve beraberliğin göstergesidir. Eşme Avyamızın tadı bir başka… Eşme Ayvamızı en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından sahneye çıkan Mehmet Erdem şarkılarıyla Kartepelileri mest etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817