EŞME MAHALLESİ’NDE İŞ YERLERİ DENETLENDİ
 Vatandaşın sağlığı ve huzurunu koruyabilmek için, kayıt dışı esnafa yönelik denetimleri sıklaştıran belediye ekipleri, Eşme genelindeki tüm kayıtsız işyerlerinin kayıt altına alınması için çalışmalarını sürdürdü. Belediye ekiplerinin iş yerlerine yönelik yaptıkları denetimlerde, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, hafta tatili ruhsatı, iş yerlerinin temizliği ve sağlığa uygunluk kuralları çerçevesinde aldıkları hijyen eğitim belgesi, atık sözleşmesi, faaliyet belgesi, vergi levhası ve oda kayıtları kontrol edildi.

 

Eşme Mahallesi’nde bulunan iş yerlerinde denetimlerini gerçekleştiren belediye ekipleri, 47 iş yerinin ruhsatlarına ve yönetmeliklere uygun hizmet verirken, 13 iş yerinin de kayıt dışı hizmet verdiğini tespit ettiklerini ve gerekli işlemlerin başlatıldığını belirtti.

 

Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç, “Kartepe’de ruhsatsız işletme kalmasın” sloganıyla yürütülen denetimlerle kayıt dışı esnafın azaldığını belirtirken, “Çalışmalarımız kapsamında, çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren iş yerlerinin kontrollerini yaparak, ruhsatsız olanları tespit ediyoruz. Ekiplerimiz denetimler kapsamında ilçemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren işletmeleri tek tek ziyaret ediyor. İşletmelerin ruhsatlarına göre faaliyet yapıp yapmadığını kontrol ediyoruz. İş yerlerini kayıt altına alıp, haksız rekabetin önüne geçiyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817