ESNAFA FAİZSİZ KREDİ ÇİFTÇİYE  KARŞILIKSIZ PARA
 AK Parti, seçim beyannamesinde esnafa, KOBİ'ye ve çiftçiye faizsiz den vergi kolaylığına, karşılıksız paraya kadar pek çok müjde verdi.

İşte beyannameden bazı satır başları: 

Esnafa düşük faizli kredi uygulamaları devam edecek

a 30 bin TL'ye kadar  desteği verilecek. 

Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisi alınmayacak. 

KOBİ'lerin finansmana erişimini artırmak için taşınırların teminat olmasının önündeki engeller kaldırılacak. 

DEVLET KOBİ'YE KEFİL OLACAK 
KOBİ'lerin borsaya açılma faaliyetleri desteklenecek; Kredi Garanti Fonu'nun kefalet sağladığı KOBİ sayısı artırılacak ve girişim sermayesi fonları yaygınlaştırılacak. 

Her bir KOBİ için 1.5 milyon TL ve her bir risk grubu için 2 milyon TL olan kefalet limiti, imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin yatırım kredileri için 2.5 milyon TL'ye, her bir risk grubundaki imalatçı KOBİ'ler için ise 3 milyon TL'ye çıkarılacak. Ayrıca, diğer KOBİ'ler için 8 yıl olan maksimum vade imalatçı KOBİ'ler için 10 yıla; diğer KOBİ'ler için yüzde 75 olan kefalet oranı imalatçı KOBİ'ler için yüzde 80'e çıkarılacak. 

Emek yoğun sektörlerde yatırımcının talebi halinde, sembolik kira bedeliyle, anahtar teslimi, karşılıksız fabrika binası yapılacak. 

Bu yıl tarımda nakit olarak verilen hibe destekleri tutarı 10 milyar TL'ye ulaşacak.


KDV KALKIYOR
Yemde, gübrede KDV kaldırılacak. 

Genç 
lere proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek. 

İşletme büyüklüğü 5 dekar altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtritıbbiaromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapılacak. 

Çiftçilere seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi verilecek. Maliyetleri düşürmek için seralara ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulanacak. 

Arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçılara kredi imkanları sağlanacak. 

Arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekli tarım işletmeleri oluşturanlara özel destekler verilecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817