banner2779
banner2752
banner2750

EV SAHİBİ OLMAYANLARI YAKINDAN İLGİLENDİREN HABER
 Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulukararına göre, konut hesabı bankaların yurt içi şubelerinde TL cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılabilecek.
 
Hesap açılışında banka ile katılımcı arasında sözleşme düzenlenecek, birden fazla konut hesabı açılamayacak ve hesaplar başka bir bankaya taşınamayacak.
 
Onsekiz yaşında küçüklere veli veya vasisi tarafından konut hesabı açılabilecek. Hesaba bir defaya mahsus olmak üzere açılış tarihinde üst sınırı aşan bir tutar yatırılabilecek. Bu tutar 30 bin TL'yi geçemeyecek.
 
Konut hesabına aylık veya üç aylık olarak düzenli ödeme yapılacak. Ödemelere ilişkin alt sınır 250 TL, üst sınır ise 2 bin 500 TL olacak.
 
DEVLET KATKISI
 
Kat mülkiyeti ve kat irtifakı tapusu olan, yapı kullanma izin belgesi bulunan konutlar, konut nitelikli yapı kullanma izni belgesi olan müstakil taşınmazlar devlet katkısına konu olabilecek. Devre mülklere devlet katkısı ödenmeyecek.
 
Devlet katkısının hesaplanmasında konut edinim tarihindeki birikim esas alınacak. Katkı tutarı, bu tarihteki birikimin yüzde 20'sini ve azami 15 bin TL'yi geçemeyecek.
 
Katılımcının eşinden ve birinci derece kan hısımlarından satın aldığı konutlara devlet katkısı ödenmeyecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751