Evde Ölmeyi Beklerken İkinci Hayatını Yaşamaya Başladı

Uygun karaciğer bulunamadığı için doktorların ailesine, "Karaciğer nakli şart. Aksi halde en fazla bir kaç günlük ömrü kaldı. Beklemekten başka çaremiz yok" diyerek evine gönderdiği 46 yaşındaki Tenzile Akkuzu, beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 56 yaşındaki Hasan Basri Yavuz'dan nakledilen karaciğer ile hayata döndü. Ölümünü beklerken, bağış organla yaşama tutunan Akkuzu, "Hayatta en zor şey, insanın ölümünü beklemesi. Karaciğerin bulunduğu haberini duyunca inanamadım. Bu mucizeydi. Şu anda kelimenin tam anlamıyla ikinci hayatımı yaşıyorum" dedi. 

 

İzmit'e bağlı Gırgırlı Köyü'nde yaşayan bir çocuk annesi Tenzile Akkuzu, geçen hafta karnındaki şiş ve ağrı nedeniyle Kocaeli Devlet Hastanesi'ne gitti. Böbreklerinde kum olduğunu söylenen Akkuzu, kendisine reçete yazıldıktan sonra evine gönderildi. Geçen süre içeresinde rahatsızlıkları daha da artan Tenzile Akkuzu, bu kez özel bir hastaneye gitti. Burada yapılan tetkiklerden sonra Akkuzu'ya 'karaciğer yetmezliği' tanısı konuldu. Doktorlar, sağlığına kavuşması için acil olarak karaciğer nakli olması gerektiğini söyledikleri Tenzile Akkuzu'ya, organ nakli yapan bir hastaneye gitmesini önerdi. 

 

Bunun üzerine Bursa Acıbadem Hastanesi'ne gelen Akkuzu'yu, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu hemen tedaviye aldı. Akkuzu'nun karaciğerindeki değerleri yükseltmek için özel bir tedavi uygulayan Prof. Dr. Emiroğlu, bu sırada organ bağışı için acil istekte bulundu. Yakınlarından alınan karaciğer dokularının da tutmaması üzerine, organ beklemek zorunda kalan Akkuzu'yu doktorları, İzmit`e geri gönderdi. Akkuzu'ya müjdeli haber, evine gittikten bir gün sonra Prof. Dr. Remzi Emiroğlu'ndan geldi. Emiroğlu, Akkuzu çiftine hemen Bursa'ye gelmesini ve karaciğerin bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine aynı gün hastaneye gelen Akkuzu'ya, beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 56 yaşındaki Hasan Basri Yavuz'un karaciğeri, 9 saat süren başarılı biroperasyonla nakledildi.

 

Ameliyatın ardından kendine gelen Tenzile Akkuzu, "Hayatta en zor şey, insanın ölümünü beklemesi. Karaciğerin bulunduğu haberini duyunca inanamadım. Bu kadar kısa sürede karaciğerin bulunması bir mucizeydi. Şu anda kelimenin tam anlamıyla ikinci hayatımı yaşıyorum. Organ bağışında bulunan aileye ve doktorlarıma çok teşekkür ederim" dedi. Tenzile Akkuzu'nun eşi Mehmet Akkuzu ise, "Dünyalar bizim oldu. Eşimin sağlığı çok iyi. Herkes ölecek diye beklerken karım sağlığına yeniden kavuştu. Bu bir mucize" diye konuştu.

 

Karaciğer naklini yapan ekibin başı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu da nakille ilgili süreci şöyle anlattı: "Tenzile Hanım bize geldiğinde durumu çok ağırdı. Şuuru yarı kapalıydı. Hastanın son bir kaç günü almıştı. Bu dönemi, aileyle birlikte beklemeye başladık. Fakat o sürede mucize gerçekleşti ve beyin ölümü olan bir vatandaşımızın ailesi, bu kutsal ramazan gününde bir insanını yapacağı en kutsal davranışta bulunarak organ bağışında bulundu ve Tenzile Hanıma bir hayat hediye etti. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi. Sanırım bir kaç gün içinde kendisini taburcu edeceğiz." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817