EVİNDEN 70 BİN LİRA SAHTE  PARA ÇIKTI


Sahte paraları kurban satışı  yaptığı şahıslardan aldığı öğrenilen ve ev araması sırasında da Erzurum’da olan şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Jandarma, paraları piyasaya süren şahısları arıyor.
Alınan bilgi ve iddialara göre sahte paralar Kurban Bayramı öncesinde piyasaya sürüldü. Erzurum ve çevre illerden kurbanlık getiren ve satan Y.T. , İstanbul Sultanbeyli’de kurulan pazarda hayvanları sattı. Bu sırada yüklü miktarda sahte para verilen şahıs, dönüşünde de borçlarını bu paralarla ödedi ve yem alış verişi yaptı.
Erzurum, Sinop ve diğer illerden de alış veriş yapan Y.T. eve döndükten bir süre sonra para verdiği şahıslar kendisini aradı ve durumu anlattılar. Kendisine geri dönen paraları gerçeklerinden ayırmak için eve para makinası da alan Y.T. yaklaşık 70 bin liralık sahte banknot ayıkladı.
Kalan paraları da toplamak ve alış veriş için Erzurum’da olduğu bir sırada evine jandarmalar tarafından baskın yapılan Y.T. nin bir kenara ayırdığı sahte paralara el konuldu. Savcılık kararı ile eve gelen jandarmalara sahte paraları gösteren Y.T. nin eşi, ayıklamanın bitmesinden sonra jandarmaya banknotları teslim etmeyi düşündüklerini söyledi.
Sahte para kalpazanlarının büyük miktarda banknot kaptırdıkları Y.T. eve döndükten sonra avukatıyla birlikte jandarmaya gitti ve kendisine paraların  kurban sattığı şahıslar tarafından verildiğini söyledi. Y.T. adli makamlara paraları iletmek için ayırdığını da söyleyen Y.T. kurban satışı sırasında çeşitli dernek ve cemaatlere toplu satışlar da yaptığını, yaklaşık 500 bin liraya yakın para akışı olduğunu söyleyip,  ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.  Jandarma sahte banknotları dağıtan şahısları yakalamaya çalışırken olayla ilgili soruşturma dosyası önce Körfez’e ardından da yeniden İstanbul’a gönderildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817