Evlenme vaadi ile kadınları dolandırdı!
 

Tekirdağ’da cinayet suçundan cezaevinde yatmakta olan kişi 3 sene önce cezaevinden firar ederek kayıplara karıştı. 3 senedir her yerde aranan şahıs, düzenlediği sahte evraklarla evlenme vaadi ile kadınları dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre Doğan K. (36) isimli şahıs 2006 yılında Tekirdağ ilinde cinayet işlediği iddiasıyla gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Doğan K. Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 15 yıl kesinleşmiş hapis cezasına çarptırıldı. Yaklaşık 4 sene boyunca cezaevinde yatan Doğan K. 2010 yılında yattığı cezaevinden firar etti. O günden bu yana her yerde aranan Doğan K. bulunamadı.



Evlenme vaadi ile kandırdı

İddiaya göre Doğan K. başkasının adına düzenlediği sahte kimlik kartlarına kendi fotoğrafını yapıştırarak kendini MİT, MOSSAD ve CIA gibi istihbarat servisleri adına çalışıyormuş gibi gösterdi. Düzenlediği kimlik kartlarını kullanarak internet sitelerinde ve çevresinde bulunan kadınlarla tanışan Doğan K. kadınları evlenme vaadi ile kandırarak dolandırdı. İzmit’te N.U. (40) isimli bir kadınla tanışan ve yine evlenme vaadi ile N.U.’yu dolandıran Doğan K.’nin hareketlerinden şüphelenen N.U. dolandırıldığını fark edince durumu polise bildirdi. Konuyla alakalı olarak soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Doğan K. ile N.U.’nun buluşmasını sağladı.



140 bin TL dolandırdı

Ekipler, Doğan K.’yi Real AVM civarında bir kafede gözaltına aldı. Şahsın yapılan üst aramasında 2 adet ruhsatsız tabanca, kelepçe, bıçak, 44 adet mermi, sahte kimlik kartları ve sahte istihbarat belgeleri çıktı. Kendisini gözaltına alan polislere de kendisinin gizli istihbarat elemanı ve kendine işlem yapılamayacağını söyleyen Doğan K’nin yapılan sorgusunda resmi hiçbir dayanağının olmadığı belirlendi. Ayrıca Doğan K.’nin N.U.’yu 140 bin TL dolandırdığı iddia edildi. Bu yöntemle de yaklaşık 10 kadını dolandırdığı öne sürülen Doğan K., Asayiş Şube Müdürlüğü’nde biten işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817