EVLİLİK OKULU, BOŞANMALARIN ÖNÜNE GEÇİYOR
 Başkan Doğan, fuardaki Evlilik Okulu standına vatandaşların ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek” Türkiye’de ilk kez İzmit Belediyesi olarak yaklaşık bir yıl önce Evlilik Okulunu faaliyete geçirmiştik. Fuarda, her insanın vazgeçilmezi olan ev ve evlilikle ilgili her şey var.  Biz, hem siyasi anlayışımız, hem belediyecilik anlayışımız hem de dünya anlayışımız gereği ev ve ev hayatının önemini iyi biliriz. Evliliğin ve ev hayatının Türk toplumunun vazgeçilmez unsurları olduğunu düşünerek halkımıza ev hayatlarında ve sosyal hayatlarında onlara destek verecek projeler üretmeye çalışıyoruz. Evlilik Okulu projemizde bunlardan birisidir.

 

MUTLU AİLE MUTLU TÜRKİYE

 

Bir yıl önce Türkiye’de ilk defa belediyemiz tarafında açılan okulumuzla mutlu ailelerden ve mutlu bireylerden oluşan bir toplum oluşturmaya çalışıyoruz. Yunus Emre Kültür Merkezimizdeki nikah birimimize, nikahları için gün almaya gelen çiftleri okulumuza davet ediyoruz. Uyguladığımız eğitimlerle evlilikte uyum, iletişim, empati, kriz yönetimi gibi konularda çiftlerimizi bilinçlendiriyoruz. Verdiğimiz eğitim ile boşanmaların da önüne geçilmesi hedeflenmektedir.  Evlilik okulumuzda şimdiye kadar yaklaşık 400 çiftimize eğitim verdik. Amacımız genel olarak ailenin milli, manevi ve toplumsal önemini yeni evlenecek çiftlere anlatıp gelecekte doğabilecek sorunlara engel olma, evlilikte iletişim konusunda bilinci artırma, aile yönetimi ve eş uyumu konusunda çiftlerimizi bilinçlendirmektir” dedi.

 

EVLİLİK SONRASI DA DESTEK

 

Çiftlerle evlendikten sonrada iletişim içerisinde olduklarını belirten Doğan “evlendikten sonrada çiftlerimizle iletişimimizi devam ettiriyoruz. Evlilik okulunu destekleyen diğer bir projemiz olan Aile Rehberlik Merkezimizde de evlenen çiftlerimize evlilikleri boyunca destek olmaya devam ediyoruz” seklinde konuştu.

Mehmet Güven ve Sena Akbulut fuardaki standı ziyaret edip yetkililerden  Evlilik Okulu hakkında bilgi alarak kayıtlarını yaptırdı. Böyle bir eğitimin kendileri için çok önemli olduğunu, evliliğe sağlam bir temel atmak istediklerini söyleyen çift, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817