banner2779
banner2752
banner2750

EVLİLİK OKULU İLGİ GÖRÜYOR
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteğiyle  faaliyete geçirilen Evlilik Okulu’na büyük ilgi var.

Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki Nikah Memurluğu yanında faaliyette olan okula Şubat ayı içinde 41 çiftin başvurup eğitimin sonunda sertifika aldıkları öğrenildi.

 

ÖRNEK PROJE

 

 Evlilik Okulu’nun temel amacının genel olarak ailenin milli, manevi ve toplumsal önemini yeni evlenecek ya da yeni evlenmiş çiftlere anlatıp gelecekte doğabilecek sorunlara engel olma, evlilikte iletişim konusunda bilinci artırma, aile yönetimi ve eş uyumu konusunda bilgilendirmek olduğunu söyleyen yetkililer” Kocaeli’nde ilk olan evlilik okuluna sadece İzmit’ten değil diğer ilçelerden de gelenler oluyor. Okulda, evlilikte iletişim, aile ve sağlık, aile hukuku konularında uzman kişilerce eğitim veriliyor. Evlilik öncesi eğitim programı ile evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanımasına, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmelerine, etkili iletişim kurma yolları ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmelerine yardımcı olunuyor” dediler.

 

DOĞAN’A TEŞEKKÜR

 

Evlilik okuluna Derince’den gelerek katılan İbrahim- Hanife Babacan çifti verilen eğitimden son derece memnun kaldıklarını söyledi. İbrahim Babacan bir torunları olduğunu eşine sürpriz  yapmak için okula kayıt yaptırdıklarını  belirterek” okula sadece evlenecek gençlerin değil evlilerin de  katılabileceğini öğrenince  gelmeye karar verdik. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a böyle bir okulu faaliyete geçirdiği için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751