EYDEM öğrencilerinden ilk sahne gösterisi
 Derince Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye devam eden Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM) kursiyerleri için düzenlenen karne töreninde renkli görüntüler ortaya çıkarken, öğrenciler ilk kez kendi hazırladıkları etkinliği başarıyla sahneye taşıdı 

 

Öğrencilerin karne mutluluğu

Derince’deki engelli çocukların toplumsal yaşamda yer almaları maksadıyla hizmet veren Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM) ’nde yarıyıl tatili nedeniyle bir karne töreni düzenlendi. Kusachi Kültür Merkezi’nde düzenlenen karne törenine Derince Belediye Başkan Vekili Nurettin Işık da katılarak özel çocukları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmazken etkinliğe İlçe Halk Eğitim Müdürü Muhammet İpekdal, İlçe Sağlık Grup Başkanı Ayşegül Akçığ,  EYDEM’de eğitim gören kursiyerler, kurs merkezi yöneticileri ile engelli bireylerin yakınları da yoğun ilgi gösterdi.  Derince Belediyesi’nin sosyal projeleri arasında yer alan Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nde bir eğitim dönemi boyunca faaliyetlere katılan öğrencilere Başkan Vekili Nurettin Işık tarafından karnelerinin takdim edildiği programda, kursiyerler birbirinden güzel gösterilere de imza attı.

 

Çocuklarımızın dertlerini dert ediniyoruz

İlk olarak öğretmen-öğrenci skecini sahneye taşıyan kursiyerler daha sonra 70’li yılların müziklerini playback gösterileri ile izleyicilere aktardı. Dil ve konuşma engeli bulunan kursiyer Tülay Ata’nın ‘ıslak ıslak’ adlı parçayı playback eşliğinde seslendirmeyi sahnelediği gösterisi de büyük beğeni toplarken, programa katılan engelli birey anneleri çocuklarına sağlanan imkanlar nedeniyle Başkan Vekili Işık aracılığıyla Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’a teşekkürlerini ifade etti. Öğrencilerin sergilediği gösterileri çok beğendiğini ifade eden Başkan Vekili Işık ise yaptığı konuşmada “Derince’de yaşayan engelli çocuklarımızı ve ailelerinin dertlerini kendimize dert edinerek çalışıyoruz. Bu noktada EYDEM bünyesinde görev alan arkadaşlarımız da içtenlikle çalışıyorlar. Bugün burada bize çok güzel bir gösteri sunan ve karneleri pekiyilerle dolu çocuklarımızı biz de Derince Belediyesi olarak eşofman takımı ile ödüllendiriyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817