EYDEM yeni dönemde yeni yerinde
 Derince Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye devam eden Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM) ilçe genelindeki çalışmalarını artık yeni dönemde yeni binasında sürdürecek

Engelli bireylere sosyalleşecekleri bir ortam

Derince’deki engelli çocukların toplumsal yaşamda yer almalarını amaçlayan ve bu doğrultuda hizmet veren Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM) yeni dönem çalışmalarını artık yenilenen yerinde devam ettiriyor. Daha önceki yıllarda Mimar Sinan Parkı içerisinde yer alan binasında eğitim veren EYDEM, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un engelliler için çalışmaların daha uygun bir binada sürdürülmesi önerisi sonrasında yeni yeri olan Yenikent Sosyal Tesisleri’ne taşındı. Yaşlılar ve yenidoğan anneleriyle birlikte çalışma alanını genişleten EYDEM, engellilere yönelik olan gelişim kursu hizmetini 2014-2015 öğretim yılı için başlattı. Derince Belediyesi’nin sosyal projeleri arasında yer alan Engelsiz Yaşama Destek Merkezi, rehabilitasyon ya da herhangi bir eğitim merkezinden faydalanamayan engellilere gelişim kursları düzenliyor. Merkez bünyesinde yapılan çalışmalar çerçevesinde öğrenciler servislerle evlerinden alınarak kendilerine zamanlarını eğlenerek, öğrenerek ve sosyalleşerek geçirdikleri bir ortam sağlanıyor.

Farkındalık eğitimleri ve terapi hizmetleri

EYDEM çatısı altında kurumlara verilen eğitimlerle engelli bireylere daha iyi hizmet sunma yolları, ücretsiz psikolojik destek hizmeti, özel eğitim uzmanları tarafından danışmanlık hizmeti, okullarda ve kurslarda halka farkındalık eğitimleri, organizasyon ve kurumsal tanıtım hizmetleri, ev ziyaretleri ve hak danışmanlığı ile annelere yönelik kurs hizmetleri de sağlanıyor. EYDEM’de çocuk ve ergen psikolojisi, erişkin terapisi, çift terapisi alanlarında öncelikle engelliler ve yakınları olmak üzere hizmetler sürüyor. Ayrıca farkındalık çalışmaları ile halkın bilinçlendirilmesi kurumsal eğitimler ile de engellilere daha sağlıklı hizmet alanlarının oluşturulmasına katkıda bulunuluyor. Uzman eğitmenler nezaretinde çalışmalarını sürdüren Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nin engelli bireylere yönelik hizmetleri dışında çok önemli iki çalışması daha var.

Ödüllü proje “Aramıza Hoş geldin Bebek”

Bu projelerden ilki olan ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un başlattığı sosyal belediyecilik alanında ödüllü “Aramıza Hoş geldin Bebek” çalışması ilçe genelinde başarılı bir şekilde devam ediyor. Proje kapsamında ilçede dünyaya gelen bebeklerin anneleri evlerinde ziyaret edilerek, uzman eğitmenler tarafından annelere, bebeğin sağlık ve gelişimi hakkında bilgilendirmelerde bulunularak, içerisinde ulusal firmaların sponsorluğundaki çeşitli ürünlerin yer aldığı hediye paketleri armağan ediliyor. EYDEM bünyesindeki bir diğer proje ise 75 yaş üzeri yaşlı vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında uzman eğitmenler tarafından yaşlı vatandaşlar evlerinde ziyaret edilerek, kendilerine çeşitli hediyeler takdim edilerek, hak danışmanlığı kapsamında bilgilendirmede bulunuluyor. Derince genelinde yaşamını sürdüren vatandaşların dezavantajlı kesimlerine yönelik yaptığı hizmetleri sürdüren EYDEM’deki aktivitelerden ücretsiz olarak yararlanmak isteyen vatandaşlar Yenikent Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Caddesi, No: 61 Barışkent Sitesi yanı, İnci Evleri karşısında bulunan merkeze başvurabilecekleri gibi (2331444) numaralı telefondan da bilgi alabiliyorlar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817