EYDEM’de bayram coşkusu

Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nde gerçekleşen bayramlaşma töreninde eğitim gören çocuklar ve aileleriyle bir araya gelen Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık, Derince’de yaşayan insanların sorunlarını kendilerine dert edindiklerini belirterek “Engelli çocuklar bizim de çocuklarımız, onların aileleri bizim de ailelerimiz” dedi

Çocuklar gönüllerince eğlendi

Derince Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye devam eden Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nde (EYDEM) Kurban Bayramı öncesi özel bir etkinlik düzenledi. Yenikent Mahallesi’nde bulunan EYDEM binasında gerçekleşen bayramlaşma törenine Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık da katılarak bu özel günde engelli birey ve ailelerini yalnız bırakmadı. EYDEM’de görevli uzmanların da katıldığı bayramlaşma töreninde bir taraftan ailelere kurumda yapılan çalışmalarla ilgili sunum yapılırken, diğer tarafta ise çocuklar eğlenerek zaman geçirme imkanı buldu. Bayramlaşma törenine katılarak EYDEM ailesinin yanında olan Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık da bilgilendirme toplantısının ardından ailelere yönelik bir konuşma yaptı.

“Dertlerinizi dert ediniyoruz”

Engelli bireyleri aynı zamanda kendi çocukları, ailelerini de kendi aileleri gibi gördüklerini belirten Işık, “Bizim bu çatı altında yaptığımız hizmetler yasal olarak zorunlu değil ama bizler sizlerin derdini kendimize dert edinerek çalışıyoruz. Derince’de yaşayan engelli çocuklarımızı ve ailelerini sosyal yaşama katma konusunda gayret gösteriyoruz. Engelli bireylerimize nasıl daha iyi hizmet edebiliriz düşüncesiyle hareket ederek ilk olarak, üç katlı binamızın yerini değiştirerek daha uygun olan bu alana taşındık. Yine engelli çocuklarımız ve aileleri için İshakçılar’da devam eden çok büyük bir projemiz var.  Burası tamamlanınca çocuklarımız aileleriyle birlikte gönüllerince tatil yapma imkanı bulacak” dedi. Ailelerin kendisine yönelttiği soruları da yanıtlayan Işık, daha sonra çocuklarla bir araya gelerek onların mutluluklarına ortak oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817