EYDEM’li öğrencilerin masa tenisi keyfi

Yeni kurslar açıldı

Yeni döneme yeni kurslar ve yeni hizmetler anlayışıyla giren Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nde birçok kurs faaliyete geçmeye başladı. Merkezde geçtiğimiz yıl resim, takı-tasarım, basketbol, ritim, ebru, okuma yazma, sosyal beceri gibi alanlarda engelli bireylere gelişim kursu verilirken annelere de terapi amaçlı boyama kursu verilmişti. Bu kurslara ilaveten bu yıl talep artışı nedeniyle yüzme, masa tenisi ve aerobik kursları da öğrencilerin hizmetine sunuldu. EYDEM’de açılan kurslara katılan engelli bireyler, Derince Spor Salonu’nda başlayan masa tenisi çalışmalarına da büyük ilgi gösteriyor.

20 öğrenci katılıyor

Aynı zamanda Derince Belediyespor Masa Tenisi Antrenörü olan Yasemin Gökçelik nezaretinde çalışmalarını sürdüren öğrencilere, kurs eğitmenleri Ebru Bulun ve Zeynep Yazıcı eşlik ediyor. 20 öğrencinin katılımlarıyla çalışmalarını yürüten masa tenisi kursu kapsamında öğrenciler 4 temel eğitimden geçirilerek, masa tenisi sporunu öğreniyor. Bedensel ve zihinsel engeli bulunan bireylerin sporla rehabilitesini sağlayarak dikkat toplama, odaklanma, refleks gelişimi, kas gelişimi, beceri kazandırma gibi yapabileceklerini maksimum seviyeye çıkartmayı hedefleyen çalışmalar, EYDEM bünyesinde çeşitlendirilerek sürdürülecek.  

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817