Eylem Ak Parti Binasına sıçradı

İlimizde ilk gece yapılan ve aşırıya kaçan eylemlerin devamı, önceki akşam yine kalabalık bir grubun katılımıyla sürdü.Cumhuriyet Parkı'nda başlayan ve AKP binasına doğru yürüyüşe geçen eylemcilere polis bu kez müdahale etmedi.Önlerine barikat ta kurmayan polise yine de kalabalık içinde taş atıp, tahrik etmek isteyenler oldu.Polis, tüm tahrikçilere karşı sakinliğini koruyarak, eylemcilere müdahale etmemek için sabır gösterdi.
CHP milletvekili Haydar Akar, bir ara eylemcilerin yanına gelerek, taş atanları uyardı ve "Yapmayın" çağrısında bulundu. AKP binası önüne kadar gelen eylemciler dağılmamakta ısrar edince devreye giren Akar, "Artık tamam, gösteri bitti. Polis müdahale etmeyecek ama siz de taş atmayın" diye yeniden uyarılarda bulundu.  Gençler ise kalabalığı sakinleştirmenin tek yolunun binanın tepesinde yanan AKP ampulünün söndürülmesi olduğunu söyledi. Bunun üzerine devreye giren Haydar Akar önce Civelek’i aradı ama Umre yolunda olan Civelek’e ulaşamadı. Bu kez Fikri Işık’ı aradı ama istediği karşılığı görmedi. Fikri Işık tabelanın söndürülmesi olayına sıcak bakmadı ve kibarca Akar'ın eylemciler adına bu talebini geri çevirdi.AKP ampulünü söndürme hedefine ulaşamasa da, gençler eylem sonrası sakince dağıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817