banner2779
banner2752
banner2750

Eylem yaptılar
KESK, Kamu Personeli Yasa Tasarısı’nda hükümetin meclise gönderdiği Torba Yasa ile değişiklik yapılmasına karşı dün bir günlük uyarı eylemi yaptı. Binlerce kamu görevlisinin katıldığı grevde birçok iş yerinde çalışmalar aksarken, eyleme sürpriz bir kararla Eğitim-İş sendikası da destek verdi. Merkez Bankası önünden Sabri Yalım’a kadar yapılan yürüyüşte, kamu çalışanları grev halayları ile tepkilerini dile getirdi. Taksim Gezi Parkı olayları nedeni ile önceki günde yarım gün iş bırakan KESK, hükümetin halkın taleplerini yerine getirmesini ve Torba Yasa’ya koyduğu değişiklikleri geri çekmesini istedi. Yasa değişikliğinde kamu çalışanlarının iş ve ücret güvencesinin, kariyer ve liyakat ilkelerini tamamen kaldırmak istendiğine dikkat çekildi. 

HALK HAKSIZLIĞA KARŞI ÇIKTI
“Hükümet istifa”, “Güvenceli iş, güvenceli gelecek”, “Parasız eğitim, parasız sağlık”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Tayyip saysana biz kaç kişiyiz” sloganları atan kamu emekçileri Sabri Yalım Parkı’nda eylemlerini halaylarla sürdürdü. Binlerce kişinin katıldığı eylemde basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Akın Şişman, Gezi Parkı olaylarına değinerek, devletin uyguladığı şiddet karşısında ülkenin tüm illerinde halkın alanlara çıkarak haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı durduğunu belirtti. Baskılara, şiddette karşı, direniş kararlılığıyla yürüyerek ülkesine ve geleceğine sahip çıkan gençlere ve halkı selamladıklarını söyleyen Şişman, hükümetin eylemlere yönelik takındığı tutumu sert bir dille eleştirdi. 

HAKLARIMIZ ADIM ADIM ALINIYOR
Kamu emekçilerinin geleceğe güvenle bakmadığını söyleyen Şişman, yasalarla hayata geçirilen uygulamalar, iş güvenliği ve hakları törpülediğini kaydetti. özellikle son yıllarda esnek, kuralsız, performansa dayalı, güvencesiz istihdamın katlanarak arttığını söyleyen Şişman, “Ülkemiz sermaye için ucuz iş gücü cennetine dönüşmüştür. Hayata geçirilen yeni düzenlemeler iş güvencemizi adım adım ortadan kaldırıyor. Tüm kamu çalışanları çağdaş kölelik dediğimiz 4/C istihdama sürüklenmekte. Hükümetin 15 Mayıs’ta meclise gönderdiği Torba Yasa’da kamu çalışanlarının kariyer, liyakat ilkeleri tamamen ortadan kalkıyor. Sadece yandaş olduğu için özel sektörden kamuya yönetici atamanın önü açılıyor” dedi. 

İKTİDAR SESİMİZE KULAK VERSİN
Yeni kamu yapılanmasına gidilmesi, kamu çalışanlarının iş güvencesinin ortadan kaldırılmak istendiğini söyleyen Şişman, 657 sayılı yasadaki değişiklik taleplerinin derhal geri çekilmesini istedi. Kamu çalışanlarının yaşam alanlarına, iş güvencesine sahip çıkmaya devam ettiğini ifade eden Şişman, “Kamu emekçilerinin iş güvencesi başta olmak üzere, kazanılmış haklarına nasıl sahip çıkıyorsa, halkımızla birlikte yaşam alanlarımıza da aynı kararlıkla sahip çıkacağız. Siyasi iktidarı bir kez daha halkın ve kamu emekçilerinin sesine kulak vermeye davet ediyoruz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751