Eylemcilere seslendi

SEKAPARK’A KARŞI ÇIKILMIŞTI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin belediye başkanlarıyla toplantıda bir araya geldi. Birçok konuda önemli açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemcilerine Sekapark üzerinden mesaj gönderdi. Seka Kağıt Fabrikası’nın kapatılması döneminde yaşanan sancıları gündeme getiren Başbakan Erdoğan, ancak alanın muhteşem bir parka dönüştüğünü söyledi.

 

SEKA YEŞİL ALAN OLARAK HİZMET VERİYOR

Başbakan Erdoğan konuşmasında, “Seka Kâğıt Fabrikası'nı kapatacağız dediğimizde kim karşı çıktı? CHP karşı çıktı. Dedik ki biz burayı park yapacağız, çalışanları da mağdur etmeyeceğiz. Günlerce haftalarca eylem yaptılar. Şimdi orada dev bir park var. Şimdi kim daha dürüst? Oralar, yem yeşil alanlar tamamıyla halka arz edilmiş durumda. Bunu yapan AK Parti iktidarı, AK Parti belediyesidir”  ifadelerine yer verdi.

 

BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇMIŞTI

Marmara’nın en büyük etkinlik alanlarından biri haline gelen Sekapark, 1100 dönümlük arazi üzerine kurulu. Uçurtma Tepesi, iskeleleri, tırmanma duvarı, bisiklet ve yürüyüş yolları, on binlerce metrekare çim alan, otopark ve Körfezin muhteşem güzelliğiyle Sekapark, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından muhteşem bir törenle açıldı. 2. Etabın tamamlanmasıyla birlikte daha da büyüyen Sekapark özellikle hafta sonları binlerce kişiye hizmet veriyor.

 

AVRUPA’NIN SAYILI TESİSLERİNDEN

Öte yandan Sekapark 3. Etapta da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokolle Türkiye'nin ilk ve en büyük Bilim Merkezi olacak olan Seka Bilim Merkezi projesi hayata geçirildi Seka Kâğıt Fabrikası alanındaki binalar restore edilerek oluşturulacak bilim merkezi, Türkiye'nin en büyüklerinden biri olmasının yanı sıra Avrupa'nın da sayılı tesislerinden biri olacak.

 

EĞİTİM-GELİŞİM MERKEZİ OLACAK

Bilim merkezinin 6 bin metrekarelik interaktif sergi salonu bulunacak. Bu salonda ziyaretçiler deney aletlerini kendileri kullanarak sonuçlarını anında gözlemleyebilecek. Bilim merkezine dönüşecek Seka fabrikaları gençlerin gelişmelerine katkı sağlayacak. Bilim merkezi, çocukların ve gençlerin vakitlerini faydalı çalışmalarla geçirebilecekleri bir eğitim-gelişim merkezi olarak tasarlandı.

 

ÇOCUKLAR KENDİLERİNİ KEŞFEDECEK

Bilim eğitim merkezinin genç bilim adamı ve uzmanlardan oluşacak kaliteli kadrosunun gözetimi altında ve danışmanlığında, çocukların potansiyelleri keşfedilecek ve kabiliyetlerini kullanabilecekleri imkânlar sunulacak. Özel yetenekli çocuklar burada kendilerine özel programlarla eğitilecek.

 

EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK

Seka Bilim Merkezi, bilim ve teknolojiyle ilgilenen, ilerlemek, kendisini geliştirmek isteyen tüm gençlerimiz için bir eğitim üssü olacak. Kocaeli bilim merkezinde bilim kampları, sertifika programları, halk dersleri, bilim adamlarıyla söyleşi saatleri, devamlı seminerler ve konferanslar yapılacak. Merkez, ulusal ve uluslararası kongrelere, seminerlere ve proje yarışmalarına ev sahipliği yapacak.

 

KÂĞIT MÜZESİ 13 BİN 500 METREKARE

Eski Seka Kâğıt Fabrika alanı içerisinde kurulacak olan Seka Kâğıt Müzesi de toplamda 13 bin500 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Bu proje kapsamında kurulacak olan Bilim Merkezi ise 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Bu çerçevede 1. Kâğıt Fabrikası binasının kullanılacağı Kâğıt Müzesi ve Bilim Merkezi için çalışmalar süratle devam ediyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817