FACEBOOK PAYLAŞIMI YARGIYA TAŞINDI
         Körfez Adliyesi'nde katip memuru olarak vazife yapan Sefa Özdemir isimli vatandaşın sosyal paylaşım sitesinde paylaşmış  olduğu bir yazı, Alevilere, Kürtlere ve siyasi partilere hakaret ettiği gerekçesiyle; Cumhuriyet Halk Partisi Körfez İlçe Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Gülseren Altunal Solmaz tarafından yargıya taşındı. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Gülseren Altunal Solmaz, hiç kimsenin bir başkasının değerlerine hakaret etmeye hakkının olmadığını ifade etti. Altunal, "

 Körfez Adliyesi'nde vazifeli olduğu belirtilen Sefa Özdemir isimli kişi, 14.10.2015 tarihinde sosyal paylaşım sitesi(Faceboook) üzerinden yaptığı bir paylaşımda; başta aleviler olmak üzere bir çok siyasi partiye karşı ağır sözler içeren bir paylaşımda bulunmuştur. Bu paylaşım, bir alevi vatandaşı olarak şahsımı rencide etmiştir. Yapılan paylaşımda; Anayasamızın 10. maddesinde belirtilen “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa ayrıcalık tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır” maddesi ihlal edilerek, insanları dil, din ve inanışlarına hakaret edilmiştir.

Kendisinden şikayetçiyim. İsmi belirtilen bu kişinin cezalandırılmasını, cezalandırılmasını istediğim bu kişinin soruşturmanın selameti ve tarafsızlığı ilkesine sadık kalınarak hukuki süreç işlerken görevinden alınmasını istiyorum. Ayrıca, bu kişinin sosyal paylaşım sitesinde ki paylaşımlarının ve gazetelerde çıkan haberlerin ise delil olarak tarafınızca kabul edilmesini talep ediyorum. İnsanların inanışlarına, düşüncelerine, mezheplerine karşı ağır tahrik içerikli ve hakaret amacı taşıyan bu paylaşımı yapan Sefa Özdemir'i, anayasanın belirtilen maddeleri gereğince cezalandırılmasını istiyorum." dedi ve şikayet dilekçesini verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817