FAHİŞ ZAMMA BAKAN EL KOYDU
 GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Üretimde tüm girdiler aynı olmasına rağmen Aralık ayına göre kırmızı et fiyatlarındaki artışın izahının olmadığını vurgulayan Bakan Çelik, sektörü çok dahayakından takip edeceklerini bildirdi. İstikrarlı bir sektörün oluşması için işbirliğinin şartolduğunu kaydeden Çelik, üreticilerin ağıllarını hayvanlarla doldurması gerektiğini ifade etti. Bakan Çelik, ndaki dalgalanmalara ilişkin prensip olarak et ithalatına karşı olmadıklarını ancak spekülatörlere karşı ellerinde böyle bir imkan bulunduğunubelirtti. 

FIRSATÇIYA TEDBİR 
Et ve Süt Kurumu ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin faaliyetlerinde yasal düzenlemeler olacağına dikkati çeken Çelik, bu düzenlemeler sonrasında piyasa regülasyonunun takibinin daha kolay olacağını ifade etti. Yetiştiricinin, tüketicinin ve sanayicinin mağdur edilmemesinin temel amaçları olduğunu vurgulayan Çelik, fırsatçılığa karşı her türlü tedbiri alacaklarını bildirdi.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.