banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Fahri Örengül:
Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Fahri Örengül, İzmit Belediye Başkan aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım`a başvuru dosyasını teslim eden Fahri Örengül`ü başta eşi Nalan Örengül ile kızı Başak Örengül olmak üzere belediye başkan aday adayları Hikmet Erenkaya, Aysun Özcan Erenkaya, Fatma Kaplan Hürriyet, Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Keramettin Gençtürk ve çok sayıda partili de yalnız bırakmadı.
 
İZMİT, CHP`Yİ ÖZLEDİ
Aday adaylık açıklamasında İlk konuşmayı yapan ilçe başkanı Selman Yıldırım, İzmit`in sosyal demokrat belediye başkanı tarafından yönetilmeye hazır olduğunu ve CHP`yi özlediğini ifade etti. Yıldırım, seçim sürecinde tüm belediye başkan aday adaylarına başarışlar dilerken, aldığı karardan dolayı Fahri Örengül`ü de kutladı. Böylece İzmit`te resmen başvuru yapan aday adayı sayısı 4`e çıktı, 3 kişi daha başvuru dosyasını teslim edecek.
 
MİRASYEDİ ÇOCUKLAR
Boynunda Kocaelispor atkısıyla kürsüye çıkan Örengül ise atkıyı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`na ithafen taktığını söyledi. Belediye başkanlarını ‘zengin bir babanın mirasyedi çocukları` olarak nitelendiren Örengül, Büyükşehir Belediyesi`ne bir yılda gelen 1.5 milyar ile İzmit Belediyesi`ne bir yılda gelen 127 milyon paranın nereye gittiğini sordu. Örengül, 2004 yılından buyana Kocaeli`ye kalıcı bir eser yapılmadığını kaydetti.
 
PİŞTİM, KAVRULDUM
4.5 yıllık meclis üyeliği döneminde piştiğini ve belediye başkanlığına hazır olduğunu ifade eden Örengül, “Mecliste piştim, kavruldum. Acımasız bir çoğunluğa karşı 10 kişilik nitelikli azınlıkla AKP`lilerin suyunu çıkardık. Kocaeli sürekli kan kaybediyor. Hepimiz el ele vererek bu işi başaracağız. Kocaeli`yi Türkiye`de laik olduğu yere çıkarmak için yerel iktidarı CHP`ye teslim edeceğiz. Bu kenti sosyal demokrat bir yapıya kavuşturacak mihenk taşı İzmit`tir” dedi.
 
BÜYÜKLERE ÇAĞRI
İsim vermeden parti büyüklerine çağrıda bulunan Örengül, artık CHP`nin yeni yüzlere ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “AKP de Osman Pepe`den sonra yeni yüzler çıkardı. CHP de artık yeni yüzler çıkarmak zorunda. Parti içi kavga istemiyoruz. Parti büyüklerime saygım sonsuzdur, hepsinin ellerinden öperim. Büyüklerimiz bizlere tecrübeleriyle destek olsunlar. Birlikte İzmit`i sahibine; CHP`ye kavuşturalım. İzmit`i Şişli yapalım” açıklamalarında bulundu. Örengül daha sonra dosyasını Yıldırım`a teslim etti. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826