FATİH PROJESİ, KOCAELİ KİTAP FUARI’NDA
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yedincisini düzenlediği 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda stant açan Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’nı uygulamalı anlatıyor.

 

DİKKAT ÇEKMEK İÇİN

Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Milli Eğitim Bakanlığı da Fatih ve EBA projeleriyle yer aldı. Fuarda stant açan bakanlık yetkilileri, her gün farklı bir etkinlikle bu yeni teknolojik uygulamaya dikkat çekmeye çalışıyor.

 

UYGULAMA SINIFI

Öğretmenler standı ziyaret eden öğrencilere kurulan örnek sınıfta Fatih Projesi’ni ve EBA’yı uygulamalı olarak tanıtıyor. İngilizce ve Matematik dersleri etkileşimli tahtada uygulamalı olarak öğrencilere anlatılıyor. Ayrıca EBA ve Fatih Projesi için anketlerle çocukların fikirlerine de başvuruluyor. İsteyen öğrenciler stantta canlı müzik yapabiliyor. Bu kapsamda İbni Sina İmam Hatip Lisesi’nden öğrencileri de kanun ve bendir çaldı.

 

PİLOT BÖLGE KOCAELİ

Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl 6. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtımını kapsayan Birebir Öğrenme Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Fatih Projesi’ne altlık oluşturdu. Böylece projenin ilk uygulandığı il Kocaeli oldu.

 

OKUMA KÜLTÜRÜMÜZ

Ayrıca bakanlık, Yeğitek e-dergisinin Nisan 2015 sayısında da Kocaeli Kitap Fuarı konseptiyle de bağdaşan “Okuma Kültürümüz” konusunu ele aldı.  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817