Fatih Uykun ‘’İşimiz çocuklar, gücümüz bilgi  ve tecrübe’’
   


 Bir diğer okulun  da açılış hazırlıklarını Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde devam ettiren Uykun, tecrübeli ve her alanda bilgili olan kadrolarının en önemli güçleri, çocuk sevgilerinin ve yetiştirmenin de amaçları olduğunu söyledi.

Fatih Uykun, okulları hizmete sokarken düşüncelerinin tamamen eğitim, gelecek neslin sağlam temeller alarak yükselmesi olduğunu ifade ederek, ‘’ Bir çocuğun yaşam hikayesi içerisinde yer almak büyük bir ayrıcalıktır. Temellerin atıldığı, yapılanmaların son derece hızlı olduğu bir dönemde rol almanın sorumluluğunun bilincinde bir okuluz. Rengin Anaokulu olarak, merakla sorgulayan, araştıran, olumlu düşünebilen,  esnek,  yaratıcı,  grup içerisinde olup bireyselliğini koruyan,  düşüp kalkabilen,  hayattan tad alan,  coşku duyan, nesiller yetiştirmeye sevdalıyız. Oyun ve çocuk odaklı, merak uyandırma ilkesiyle oluşturulan, Yabancı Dil Edinim Programı, zenginleştirilmiş müfredat, sosyal gelişim, yaşam becerileri ve düşünme becerilerinin,  Rehberlik Hizmetleri ile desteklenen ayrıcalıklı eğitim modelimizde doğal süreçler içerisinde nitelikli öğretim hedeflenmektedir’’ dedi.

Farklılık oluşturacağız

Uykun, hizmete giren ve girecek olan okullarda uygulanan eğitimle Kocaeli’nde ve bölgede

Farklılık oluşturacaklarını da sözlerine ekleyerek, ‘’ İnsan gelişimi birçok gelişim alanında hem paralel hem de bütünleşik olarak gerçekleşmektedir. Bu nedenle çocuk gelişiminde birçok gelişim alanının birlikte desteklenmesi önem arz etmektedir. İşte bu noktadan hareketle Rengin Anaokulu’nda çocukların eğitim programında bilişsel, sosyal, duygusal ve fiziksel tüm gelişim alanlarını destekleyecek farklı bir işleyiş uygulanmaktadır. Bilim, Sanat, Müzik, Dil, Hareket, alanlarında özgün, esnek, oyun odaklı, keyifli ve doyurucu içerikli atölye çalışmaları ile okulumuzda günler dinamik geçmektedir. Rengin Anaokulu olarak “Çocuğa Farklı Bakar” felsefesiyle çocukların hayatımıza kattığı anlamı fark etmek, fark ettirmek böylece çocuğa bakışımızı değiştirmek hedefindeyiz. Klinik Psikologlarımız eşliğinde gerçekleştirilen terapötik oyunlar ile grup dinamikleri ele alınmakta bağlanma, yapı, mücadele gibi boyutlar çalışarak toplumda var olma, uyumlu olmak, birlikte hareket etme, empati kurma gibi birçok farklı davranış kazandırılmaktadır. Aslında çocukların temel görevi keşfetmektir. Keşif ise farkındalık ile gerçekleşir. Farkında olduğunda gelişirsin. Gelişirsen gerçekleşirsin. Her çocuğun hak ettiği ilgiyi görmesi ve gerektiği şekilde desteklenmesi hakkıdır. Bu bilinçle yola çıkan Rengin Anaokulu, bu düşüncenin hakkını vermek için sürekli yenileniyor ve gelişiyor. Yeni eğitim yılında Körfez Kent’e de bir anaokulu kazandırmayı hedefliyoruz. Çocuğa, hayata ve eğitime bakış açımızı keşfetmek için sizi okulumuza davet ediyoruz’’ dedi.


Okula bekliyoruz

Körfez’de geniş bir kesim tarafından tanınan Pedagog Fatih Uykun tarafından hizmete sokulan Rengin Anaokulu, okul öncesi eğitim ve kreş hizmetleri verecek olan Körfez Yarımca Hacı Osman Mahallesi numara 53/A adresinde eğitim – öğretime başlayan ve erken kayıt avantajları sunulacağı eğitim yuvasına tüm velilerin davetli olduğunu sözlerin ekledi. Pedegog Fatih Uykun tarafından eğitim hayatına bu yıl kazandırılan Rengin Anaokulu birçok çağdaş eğitim yaklaşımından ilham alan eğitim programı ile araştırmaya dayalı, anlamayı öne çıkaran, çocuğun tüm gelişim alanlarını eşit oranda destekleyen eğitim modeli ile Körfez İlçesinde anaokuluna yeni bir yaklaşım getirmeyi hedefliyor. Rengin Anaokulu ile ilgili bilgilere ulaşmak için ‘’www.renginanaokulu.com’’ adresi ve ‘’0542 6804100’’ nolu telefonla numarasından bilgi alabileceklerini belirtiliyor.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817