Fatih’i andılar fethi kutladılar

560 yıl önce Trabzon’un fethinde, Fatih Sultan Mehmet’in Türkmenistan’dan getirerek Zigana dağı bölgesine yerleştirdiği ve bugün Türkiye’nin 13 vilayetinde 59 değişik soy adla 15 bin nüfusa ulaşan Kandazoğulları’nın geleneksel 4. sülale buluşması Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği tarihi hünkar Çayırı’nda gerçekleşti. Kocaeli, Sakarya, İstanbul ve yurdun değişik yerlerinden ve yurt dışından gelen Kandazoğulları Fatih Sultan Mehmet’i 532. ölüm yıl dönümünde anmanın huzurunu ve İstanbul’un Fethinin 60. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşadılar.

GEBZE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Gebze’deki Kandazoğulları’nın ev sahipliğinde gerçekleşen program Fatih Sultan Mehmet ve ebediyete intikal eden Kandazoğuları’nın ruhu için okunan Kuranı Kerim’le başladı. Mehteran takımının yarım saatlik konseriyle tarihi bir gün yaşayan Fatihin manevi torunları Kandazoğulları fethi kutlamanın coşkusunu yaşadılar.

 Programın açılış konuşmasını ve sunuculuğunu yapan Gebze tertip Komitesi Sekreteri Yahya Kahraman, İstanbul, Kocaeli,  Sakarya ve yurdun Değişik yerlerinden gelen asil, cesur Ve Çok Kıymetli Kandazoğulları Fatih Sultan Mehmet’in Vefatının 532. Ve İstanbul’un Fethinin 560. Yılında

 Fatihin Vefat Ettiği Tarihi Hünkâr Çayırında Bu Yıl 4. sünü   gerçekleştirdiğimiz  geleneksel Kandazoğulları Buluşmasına Hoş geldiniz. Bugün bizler İçin çok Anlamlı ve önemli bir gün. Bugün; Fatihin Torunları Olarak, İstanbul’u Fetheden, Peygamber Efendimizin Hadisine Mazhar Olan “ Ya Ben İstanbul’u Alırım, Ya İstanbul Beni,  “  Benim Kudretimin Ulaştığı Yere Onların Hayalleri Bile Ulaşamaz” diyen, 21 Yaşında 1100 Yıllık Roma İmparatorluğuna Son Veren Çağ açıp çağ kapatan ünlü Türk hükümdarı Fatih Sultan Mehmet’i 532. ölüm yıl dönümünde anmanın huzurunu, İstanbul’un Fethinin 560. Yıl dönümünü Fatihle özdeşen  bu mekânda Kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Bu vesile İle Fatih Sultan Mehmet Hanı ve aramızdan ayrılıp ve ebediyete intikal Eden Kandazoğullarını rahmet ve Minnetle Anıyoruz. Gebze’deki Kandazoğulları Olarak sizleri Gebze’de ağırlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere bu gururu yaşattığımız için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. “dedi.

ŞİİR OKUNDA, SAZ ÇALINDI

Şair ve yazar Bahri Kandaz, Kandazoğuları’nın tarihi geçmişi ile ilgili bir konuşma yaptı.  Kandazoğulları’nın Fatih’in Türkmenistan’dan getirdiğini Zigana dağı bölgesine yerleştirdiğini ve Trabzon’un fethinde önemli bir rol oynadığını ifade eden Remzi Kandaz, bu sülalenin ferdi olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi. Şiirleriyle programa renk katan Bahri Kandaz’dan sonra  çıkan ve yavru Vatan Kıbrıs’tan gelen  müzisyen Kemal Kandaz sazı  ve sözüyle katılımcıları coşturdu. Arapçeşme Mahallesi Muhtarı Remzi Kandaz’ın ilahi okuduğu etkinlikte, Kandazoğulları birliğinin kurulmasına, kitabın hazırlanmasına ve 4.  buluşmaya maddi ve manevi destek verenlere günün anısına teşekküre belgesi verildi. Katılımcılara tavuk, pilav, tatlı ve ayran ikramın yapıldığı kaandazoğulları buluşması toplu halde çekilen aile fotoğrafının ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817