FED'İN FAİZ KARARI... DOLARI YERE ÇAKTI!
 Toplantıda 2016, 2017 ve 2018 için faiz projeksiyonlarını düşürdü. Fed bu yıl için iki faiz artışı öngörüyor.


DOLAR GERİLEDİ

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararının ardından dolar geriledi.

Dolar/TL, karar sonrası 2,85 seviyesinde. Dolar karar öncesinde2,91'in üzerinde seyrediyordu.

Güne yatay başlayan dolar/TL, küresel piyasalarda Fed öncesinde sergilenen temkinli görünüm ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında gerilemesinin etkisiyle gün içinde2,9295'e kadar yükselmişti.


YELLEN'DEN AÇIKLAMA

Fed Başkanı Janet Yellen, faizin sabit tutulması kararının ardından basın toplantısı düzenledi.

Yellen'in açıklamalarından satır başları;

"GLOBAL EKONOMİK GELİŞMELER RİSK OLUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR"

"Enflasyonun iki üç yıl içinde hedefe ulaşmasını bekliyoruz. Global ekonomik gelişmeler risk oluşturmaya devam ediyor. Ekonomi için temel beklentiler Aralık ayından bu yana çok fazla değişmedi. Bu toplantıda politika duruşunu sürdürmede ihtiyatlı hareket etmeye karar verdik. Ekonomik büyüme dördüncü çeyrekten bu yana toparlanmış görünüyor. İstihdam piyasasında iyileşme için hala alan var.

"İHTİYATLI HAREKET ETMEK UYGUN"

Global ekonomi görünümlerine yönelik endişeler ABD'de finansal şartları sıkılaştırdı. Yurtdışı ekonomik büyüme beklenenden daha yavaş hızla ilerliyor. Faizin değiştirilmemesi global gelişmeleri yansıtıyor. Faizi değiştirmemek bize istihdam piyasası iyileşmesini doğrulama imkanı verecek. İhtiyatlı hareket etmek uygun.

"FED'İN HER TOPLANTISI CANLI"

FOMC kararları ekonomik verilere göre vermeye devam edecek. Toplantıdan toplantıya gelişmeler değerlendirilecek. Faiz artırım sayısı projeksiyonlarının düşürülmesi kredi şartlarında bir miktar sıkılaşmayı yansıtıyor. FOMC üyelerinin çoğu zaman içinde daha fazla faiz artırımı öngörmeye devam ediyor. Fed'in her toplantısı canlı, Nisan toplantısı da canlı olacak."

kaynak: sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817