banner2779
banner2752
banner2750

Fener Gölü için tam koalisyon kuruldu

Körfez Kent Konseyi öncülüğünde Körfez’deki tüm sivil toplum kuruluşları, Tütünçiftlik sahilde bulunan Haneden Kafe’de Körfez Yarış Pistinin kaldırılması için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Körfezlilerin yoğun bir ilgi gösterdiği basın açıklamasına yarış pisti bölgesinde bulunan mahalle sakinlerinin yanı sıra Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kent Konseyi Başkanı ve Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, KTO Başkanı Mustafa Efe, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Öztürk, Körfez Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Hulusi Küçükdevlet, Din Görevlileri Başkanı Mustafa Bektaş, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve Körfezde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tüm meclis üyeleri bu projede bir araya geldi. Basın açıklamasına katılan Ak Parti, MHP, CHP meclis üyeleri Fener Gölü’nün Körfez halkına kazandırılması için tam destek verdi. Bu projenin Körfez’e kazandırmak için birlikte mücadele edeceklerini bildiren meclis üyeleri, halkın bu taleplerinin yerine getirilmesi için gereken girişimleri başlatan Başkan Baran’a teşekkürlerini iletti.

Körfez Halkı Yıllardır Mahrum Bırakılmıştır

Körfezlilerin ve bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda başlatılan çalışmaya Körfez halkı tam destek verdi. Körfez Kent Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşları Tütünçiftlik sahilinde buluşan Körfezli vatandaşlarla birlikte gerçekleşen basın açıklamasına Körfez Yarış Pistinin kaldırılması için girişimlerine hız verdi. 1993 yılından bu yana Fener Gölü olarak adlandırılan Körfez Yarış Pisti’nden Körfez halkının faydalanamadığını dile getiren Körfez Kent Konseyi Başkanı ve Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, “İstanbul Motor Sporları Derneği’ne yarış pisti olarak tahsis edilen bu alandan Körfez halkı yıllardır mahrum bırakılmıştır. Ayrıca ilgili derneğin hafta sonları ilçemizde düzenlenen yarışlardaki ses desibelinin yüksek olması sebebiyle hemşehrilerimiz rahatsız olmaktadır” dedi.

AB çevre mevzuatı doğrultusunda daha önce mühürlenen alanın ilçemizdeki vatandaşlarımızın yararlanacağı bir alana dönüştürülmesi için belediyemize talebimizi ilettik diyen Başkan İsa Taş sözlerine şöyle devam etti, “150 bin nüfuslu Körfez halkının ihtiyaçlarına cevap vermeyen, hemşehrilerimizin konutlarıyla iç içe bir bölgede olarak kullanılarak rahatsızlık veren bu alanın tahsisinin kaldırılarak AquaPark olarak inşa edilmesiyle ilçemizde önemli bir eksikliğin giderilmesi amaçlanmaktadır. Hemen yakınımızda Anadolu Yakası Yarış Pisti alanının olması nedeniyle yarışsever dostlarımızın da bu konuda bir kaybı bulunmamaktadır” dedi.

 

Yarış Pistini Körfezlilere Kazandıracağız

Yaklaşık 200 bin metrekare olan alanının içerisindeki sosyal donatı alanlarıyla birlikte hizmete sunulmasıyla birlikte bölgenin bir cazibe merkezi haline geleceğini belirten Taş “Yarışlar dışında atıl durumda olan bu alanın Körfez nüfusunun hızla artması, genç nüfusumuzun yararlanacağı yeterli alanların olmaması nedeniyle tesisin kaldırılarak fiziki yapının yeniden inşa edilmesi gerekmektedir. Bu alan gençlerden çocuklara yaşlılara kadar herkesin ve doğanın söz sahibi olduğu politikalarla inşa edilerek tamamen bölge halkının kullanımına bırakılmalıdır” dedi.

Ticaret Odası Olarak Tam Destek Veriyoruz

Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, “Yılardır İstanbul’dan gelen elit grup burada eğlenip gidiyor. Sayıları 50’yi geçmez. Daha önce yaptığımız toplantılarda da katılımcılara Körfez halkına buradan faydalanıp faydalanmadığını sordum. Körfez halkı buradan yararlanamıyor. Onların sıkıntısını biz çekiyoruz, onlar eğlenip gidiyor. Başkanımız sağ olsun bu konuya el attı ve Kent Konseyi de çalışmalara başladı. Biz ticaret odası olarak bu projeye tam destek veriyoruz. Bu iş mutlaka ve mutlaka olmalıdır. Burası İstanbul’dan gelen zenginlerin eğlence yeri değil, Körfez’de yaşayan vatandaşların eğlence yeri olmalıdır” dedi.

Fener Gölünü Halkımızın Kullanımına Açacağız

Burada Körfez ilçemize faydası olamayan tesisler varsa buna müsaade etmeyeceğimizi en başından beri söylüyoruz. Fener Gölü’nün artık halkımızın kullanımına açılması gerekmektedir. İstanbul Motor Sporları Derneği Belediyemizi kalhe almayarak Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Evrak ile bir protokol anlaşması imzalamıştır. Ayrıca İstanbul Motor Sporları Derneğinin ödenmemiş vergi borcu bulunmaktadır. Bizde üzeremize düşen görevi yerine getirerek önemli adımlar attık. Başlatılan bu kampanyaya sizlerin vermiş olduğunu destekle birlikte Fener Gölünü halkımızla buluşturacağız. Siz bugün çok büyük bir adım atarak bu işte ne kadar kararlı olduğunuzu gösterdiniz. Bizimde üzerimize düşen görev ise siyasi boyuttaki girişimlerimizi hızlandırmak. Bu konuda da önemli adımlar atarak, Bölge halkına hiç faydası olamayan ve hatta zararı bulunan bu durumu milletvekillerimizle, bakanımızla paylaştık. Gerekli görüşmelerde bulunduk. Onlar da halkın talebi doğrultusunda yarış derneği ile imzalanan protokolün iptal dileceğini söylediler” dedi.

Körfez halkının ortak kullanımına sunulacak bu alan için vatandaşların her kesiminin faydalanabileceği bu tesislerin Körfezimize kazandırılmasını desteklediğini vurgulayan Belediye Başkanı Baran, böyle önemli yaşam alanlarının ilçe sınırlarında yaşayan vatandaşların öneri ve taleplerine uygun düzenlenmesinin gerekliliğini ifade etti.

Belediye Başkanı Baran, bu konunun kendine iletilmesinden Ankara’da gerekli girişimleri başlattıklarını ve halka kazandırılacak Fener Gölü çevresindeki alanın Körfezlilerin ihtiyaç duyduğu büyük bir eksikliğini gidereceğini bildirdi.

Körfez Yarış Pistini kaldırarak halkımızın istek ve talepleri doğrultusunda bölgeye Körfezlilerin eğlenebileceği bir mekan oluşturacaklarını dile getiren Başkan Baran, “Biz bu projeyle rant elde etmek istemiyoruz. Biz buranın halkımızın kullanabileceği, dinlenebileceği bir alan olmasını istiyoruz ve bu projemiz şimdiden hayırlı olsun diyoruz” dedi.

İmza Kampanyası Başlatıldı

Düzenlenen basın açıklamasının ardından sorulan soruları cevaplayan Başkan Baran, “Halkımızın huzuru ve güvenliği bizim için her zaman en ön plandadır. Bu doğrultuda çalışmalarımızdan ve projelerimizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Körfez Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenen basın açıklaması sonrasında imza kampanyası başlatıldı. Kurulan stantla imzalarını atan Körfezliler Yarış Pistinin kaldırılması için tam destek verdiler.

 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751