FENER GÖLÜ MAHKEME YOLUNDA

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen ve STK’ların davetli olduğu toplantıda, Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, sahilde yer alan ve halkın şikayetçi olduğu Fener Gölü’nün halka kazandırılması için yapılan çalışmaları sordu.

Belediye Başkanı İsmail Baran soruya verdiği yanıtta, “Burası için biz halkın şikayetçi ve mağdur olduğuna dair yazılarımızı yazdık ve geri verilmesi için talepte bulunduk. Son olarak Kocaeli Valiliği de bu yönde yazı yazdı ve Otomobil Sporları Kurumu’ndan kendilerine yer bulmalarını istedi. Bu alan daha önce Maliye Bakanlığı’na verilmiş, onlar da 10 yıllığına Otomobil Sporları için burayı vermişler. 5 yıl doldu, şimdi taleplere olumlu cevap verilmezse konu mahkeme yoluna gidecek. Burada yapılan anlaşma vatandaş lehine iptal edilerek, alan geri alınacak. Şu anda kurum da kendisine yer gösterilmesini istiyor ama vatandaş da bu etkinliklerden ve yeşil alanı kullanamamaktan dolayı şikayetçi” dedi.

Fener Gölü yaklaşık 200 bin metrekarelik alan üzerinde yer alıyor ve içinde geniş bir yeşil saha ile bir çok canlı türünü barındıran doğal gölü barındırıyor. Belediye burayı geri alarak mesire alanı ve canlı yaşamı için doğal bir ortam alanı haline getirmeyi, akuapark gibi sahalar yapmayı düşünüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817