FESTİVAL HEYECANI DÜMBÜLDEK’TE YAŞANDI

Bayraktar’dan Önemli Mesajlar

Derince Belediyesi’nin Derince Taşköprülüler Derneği, İzmit Taşköprülüler Derneği ve Çavuşlu Köyü Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenlediği 16. Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nde ikinci gün etkinlikleri devam ediyor. İlk günkü açılış programının ardından ikinci gün ilk olarak Dümbüldek Suyu Etkinlikleri düzenlendi. Karagöllü Mahallesi’nde yer alan Dümbüldek Pınarı Mesire Alanı’nda gerçekleşen etkinlikler vatandaşları bir araya getirdi. Büyük bir coşkuya sahne olan festivale katılan vatandaşlar bir yandan temiz havanın tadını çıkartıp piknik yaparken, diğer taraftan programı ilgiyle takip etti. Programa katılan Derince Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar yaptığı selamlama konuşmasında “Derincemizin köylerini ve merkez mahallelerini asla birbirinden ayırmıyor, tüm ilçemize gönül belediyeciliği anlayışıyla hizmet ediyoruz. İnanıyorum ki Belediye Başkanımız Zeki Aygün’ün başlattığı tarımsal kalkınma projesi ile bölgemiz çok daha gelişecek. Ayrıca yapacağımız düzenlemelerle Tahtalı Gölü Doğa Park projemizi hizmete sunacağız” dedi.

Kur’an-ı Kerim Ziyafeti Sunuldu

Mehteran gösterisi ile başlayan programda İstanbul Gülsuyu Boğaziçi Camii Görevlisi Savaş Yücesoy, 2010 Ezan / 2015 Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Türkiye Birincisi Hakan Çakmak, Eren Camii Görevlisi Mehmet Ali Karadaşlı, İstanbul Çamlıca Camii Görevlisi Hüseyin Akbulut ve Kurra Hafız İdris Gezer, katılımcılara Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu. Vatandaşlara çeşitli ikramların da yapıldığı Dümbüldek Pınarı Mesire Alanı’nda düzenlenen program Mürsel Paşa Türk Müziği Topluluğu’nun tasavvuf müziği konseri ve sema mukabelesi ile sona erdi. 16. Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nde büyük heyecan 15 Eylül Pazar (Yarın) yapılacak güreşlerle devam edecek. Birbirinden ünlü pehlivanların güreş tutacağı İshakçılar Er Meydanı’ndaki organizasyon saat 10.00’da başlayacak ve gün boyu sürecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817