banner2779
banner2752
banner2750

Fethiye Caddesi Yeni Yüzüne Ortak Akılla Kavuşacak

İzmit Belediyesi düzenlediği “Fethiye Caddesi YenidenDüzenleme Yarışması” ile Fethiye Caddesine yeni bir yüz kazandıracak. Yoğunkatılımın beklendiği yarışmada çıkan sonuçlara esnaflar birlikte kararverilecek.

FETHİYE CADDESİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

İzmit Belediyesi tarafından “Fethiye Caddesi YenidenDüzenleme Yarışması” gerçekleştirilecek. İzmit’in kalbi olan Fethiye Caddesi vebağlantı noktalarının yeniden düzenlenmesi, caddenin bir cazibe merkezi halinegetirilmesini amaçlayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyetöncülüğünde düzenlenen yarışmada projelerin son teslim tarihi 31 Mart 2020olurken, projelerin posta yoluyla teslim alımı tarihi 2 Nisan 2020 olarakaçıklandı. Yarışmanın ödül töreni ise 11 Nisan 2020’de gerçekleştirilecek.Yarışmayla ilgili detaylı bilgi yarisma.izmit.bel.tr web adresindenalınabilecek.

FETHİYE CADDESİNİN DÜZENLEMESİ ORTAK AKIL İLE OLACAK

Proje yarışmasıyla ilgili olarak açıklamada bulunan İzmitBelediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Kentin ortak aklınınyönlendirilmesiyle şekillendireceğimiz Fethiye Caddesi’ne dair nitelikliçözümler üretebilmenin, farklı ve kapsamlı fikirlerin, estetik ve teknolojikyaklaşımların ortaya çıkabileceği bir ulusal yarışmanın yapılmasınıönemsiyoruz. Yeni nesil belediyecilik anlayışı ile sosyal belediyeciliğiKocaeli’ye tanıtan İzmit Belediyesi, halkımız adına büyük heyecanla çalışan vefikirlerini paylaşan değerli jüri üyelerimize teşekkür eder, tüm katılımcılaraşimdiden başarılar dilerim” dedi.

YARIŞMANIN ŞEKLİ VE TÜRÜ

İzmit Belediyesi tarafından Resmi Gazete’de yayınlananyarışmayla ilgili, “4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23. maddesi ile Mimarlık,Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve BölgePlanlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği doğrultusunda açılanyarışma; serbest ulusal, ortakçıl yarışmadır” ifadeleri kullanıldı.

YARIŞMANIN AMACI

“İzmit Belediyesi Fethiye Caddesi Yeniden DüzenlemeYarışması” ile yarışmaya konu tasarım sorununun çözülmesi amaçlanmaktadır. Sözkonusu sorun ele alınırken ekonomik, özgün ve nitelikli tasarımyaklaşımlarının, günümüz mimarisine de ışık tutabilecek işlevsel veyenilikçi çözümlerin öne çıkarılması; çağdaş̧ bir çevre ve tasarım anlayışıgeliştiren proje ve müelliflerin saptanması; güzel sanatların teşviki, ilgilimesleklerin ve yan disiplinlerin gelişmesi, etik değerlerin yerleşmesi,ekiplerin uluslararası rekabet gücü̈ kazanmalarına uygun ortamın sağlanmasıamaçlanmaktadır.

YARIŞMANIN YERİ VE KONUSU

Yarışma alanı Kocaeli İli, İzmit İlçesi, Ömerağa Mahallesisınırları içerisindeki Fethiye Caddesi’nin bütünü ve İstiklal Caddesi’ninFethiye Caddesi ile ilişkili kısmıdır. Yarışma sınırları halihazırdaverilmiştir. Yarışmanın konusu, yarışma alanı olarak belirlenen yayalaştırılmışiki caddenin, çağdaş kentsel yaşam koşulları doğrultusunda yeni fikirlere,kentin sanat ve tasarımla buluşmasına, mekânsal kalitesi yüksek kentsel kamusalaçık mekan üretilmesine imkan verecek şekilde yeniden düzenlenmesidir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751