banner2779
banner2752
banner2750

Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor

81 İlde Eş Zamanlı Olarak Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği neticesinde başlatılan “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” projesi yurt genelinde başladı. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı fidanlarla buluşturan tören kentimizde Derince’de yer alan Çenedağ Yolu üzerindeki Kışladere Mevkii'nde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da iştirakiyle 81 ilde aynı anda başlatılan fidan dikme töreninin Derince etabı coşku içerisinde geçti. Öğrencilere çevre bilinci ve ağaç sevgisi aşılamak amacıyla başlatılan projenin hedefi çocuklara yaşamları boyunca rehberlik edecek değer yargıları kazandırmak.

Protokol ve Öğrenciler Birlikte Fidan Dikti

Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli Özel Harekat Şube Müdürü Rıfat Dölcü, Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık, İzmit Orman İşletme Müdürü Mustafa İşçioğlu, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol, orman müdürlüğü yetkilileri, TEMA Vakfı temsilcileri, eğitim caiması ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“Güzelliklere Birlikte Şahit Olacağız”

TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol’un proje ile ilgili bilgilendirmede bulunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “ Bu güzel fidanların, fidanlarımız eliyle dikilmesini çok anlamlı buluyorum. Bu fidanlar yeşerdiği zaman inşallah yine burada bu güzelliklere birlikte şahit olacağız” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ise konuşmasında, “Yaptığımız çalışmalarla kentimiz artık yemyeşil bir kimliğe büründü. Türkiye’nin en yeşil kentlerinden biriyiz.” dedi. Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban da yaptığı konuşmada “Bütün ülke genelinde şu anda ağaçlar dikiliyor. Çocuklarımıza ve bizlere böyle güzel bir proje başlattığı için iki bakanımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.  “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” fidan dikme etkinliği konuşmaların ardından yapılan dua ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751