FİKRET GÖKMEN : “TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMALIYIZ”
 Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) stajyerlerine ve üyelerine yönelik “E – Dönüşüm” semineri düzenledi. KSMMMO ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere ayrıca Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Turabi, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe ve yaklaşık 500 kadar üye katıldı.

TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMALIYIZ
Seminerde açılış konuşmasını yapan Fikret Gökmen, “Gelişmekte olan dünyada hepimiz kablolara bağlı olarak hayatımızı sürdürüyoruz. İnsani ilişkilerimiz, dostluklarımız bile artık farklılaştı. Her şeyin teknoloji ile iç içe yaşandığı bu devirde hala kara defter tutmak doğru değil. Bunun da günümüze uydurmalıyız. Defterlerimizde yer alan bilgileri ve faturaları artık internet üzerinden yapmalıyız. E – defter uygulamasının da elbette sıkıntıları vardır. Ancak bunları kullanmadan aşamayız. Eğer bu işi yapmak istiyorsak, durmadan gelişen teknolojiye ve dünyaya ayak uydurmalıyız” dedi.
ALTYAPILARI TAMAMLADIK
Başkan Fikret Gökmen’in ardından konuşan Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, “Teknolojiye ayak uydurmak için başkanlık olarak elimizden geleni yapıyoruz. Mükelleflerimizin yerinde hizmet alabilmesi için elektronik ortamda hizmet vererek erişebilirliği ve işlevselliği arttırmış oluyoruz. Vergi Dairesi Başkanlığı olarak E-fatura gibi sistemlerin altyapılarını tamamladık. Bu uygulamalarda çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
YENİ PROJEDEN BAHSETTİ
Coşkun ayrıca son olarak, “Kocaeli Vergi Dairesi’ne temin edilen 17 dönümlük arazide izinler alındı, projeler hazırlandı ve inşaat başlamasına hazır hale getirildi. Yapılacak olan bu merkezde tüm vergi dairesi birimleri yer alacak. 17 dönümlük bu alanda otopark kreş, kafe, eğitim salonu gibi pek çok alan da bulunacak” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından başlayan sunumlarda muhasebede internet üzerindeki sistemlerin kullanımı anlatıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817