banner2779
banner2752
banner2750

 FİKRİ IŞIK BAYRAMDA KÖYLERİ GEZDİ
 FİKRİ IŞIK BAYRAMDA KÖYLERİ GEZDİ

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Bayramın 3. Günü İzmit’in köyleri gezerek vatandaşlarla bayramlaştı. Ak Parti il yönetim kurulu üyesi Erdoğan Şentürk, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, ilçe yöneticileri ve meclis üyelerinin eşlik ettiği ziyarette Işık 6 köyü ziyaret etti.

Eğitim’de Çok Önemli Yatırımlarımlar Yapıyoruz

Köy ziyaretleri öncesi Tepeköy mahallesine giden Işık vatandaşlarla bayramlaştı. Işık burada yaptığı açıklamada “Mahallemizdeki Ferdi Koçal ilköğretim okulunu yıktık, yeniden yapıyoruz. Geçen yıl Yeşilova mahallemizdeki okulumuza ek bina, Yenişehir mahallemize ilköğretim okulu yaptık. Bu yıl Tavşantepe’ye yeni bir ilköğretim okulu kazandırdık; açılışını yapacağız. Ayrıca Mimar Sinan ilköğretim okulunun da eski binasını yıkıyoruz, yeniden yapacağız. İbn-i Sina imam hatip ortaokuluna da yeni bina yapıyoruz. Cephanelik alanına da Endüstri Meslek Lisesi yapımı için ihale hazırlıkları sürüyor. Bölgede iki yılda eğitimde ciddi hamle yaptık. Çok önemli eğitim yatırımları yapıyoruz “dedi.

Bayramlar Birbirimizle Kucaklaşmak İçin Fırsat

Işık köy programı kapsamında ilk olarak Sepetçi Köyünü ziyaret etti. Köy muhtarı Mehmet Çetin’in hazır olduğu ziyarette Işık köylülerle bayramlaşarak” Teknoloji işlerimizi kolaylaştırırken bazen insanları birbirinden uzaklaştırıyor. Bayramlar birbirimizle kucaklaşmak için güzel bir fırsat” dedi.

Büyükşehir Belediyemiz Köylerin Çehresini Değiştirdi

Daha sonra Gökçeören- Üçgaziler köyüne giden Işık Muhtar M. Ali Kaya ve köy halkı tarafından sıcak bir şekilde karşılandı. Köy ürünlerinden oluşan ikramdan dolayı teşekkür eden Işık vatandaşların taleplerini dinledi.  Yeni yollar yapılması konusundaki istekler üzerine Işık ”Büyükşehir Belediyemiz şehirde ne varsa köye de aynı hizmeti getiriyor. Yeni yol yapımında da öncelik tüm köylerin ana yollarının bitirilmesi. Sonrasında alternatif yollar üzerinde çalışılmasıdır” dedi.

Otoyol ve Hızlı Tren Hattı Bölgeyi Daha da Değerlendirecek

Işık köy ziyaretleri kapsamında gittiği Süverler köyünde Muhtar Emin Sarı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Köyde iki yıl önce yanan ve yerine yenisi yapılan evde incelemeler yapan Işık yaşlıları da ziyaret ederek bayramlaştı.  Işık yaptığı konuşmada ” Yeni otoyol ve hızlı tren hattı bu bölgelere daha da değer katacak. Mecbur kalmadıkça arazilerinizi satmayın. İleride pişman olmayın. Ayrıca Namazgâh barajı bölgenin su ihtiyacını kalıcı olarak çözecek” dedi.

Köylere Hem Büyükşehir Hem İlçe Belediyesi Hizmeti

Bayramlaşma ziyaretlerine Arızlı köyü ile devam eden Işık Muhtar Selahattin Aracı ve köylüler tarafında sıcak bir şekilde karşılandı. Işık vatandaşların taşımalı eğitim konusundaki taleplerini dinledikten sonra yetkililerle görüştü.  Sorulan sorular üzerine Işık” 2014 yerel seçimleri ile artık köylerimiz hem büyükşehir hem ilçe belediyelerinden hizmet alacak; böylece köylerimiz çifte hizmete kavuşacak” dedi.

 

 

Köylü Pazarı Çok Güzel Bir Hizmet

Arızlı’dan sonra Kulfallı köyüne giden Işık Muhtar Ramazan Karabay ve vatandaşlarla bayramlaştı. Köyün sorunlarını dinleyen Işık “İzmit Belediyemizin köylü pazarı projesi çok güzel bir hizmet. Artık köylülerimiz ürettikleri ürünleri kendileri satabiliyorlar. Başka bölgelerde de bu uygulama yaygınlaştırılabilir” dedi.

Yeni Toplu Konut Projeleri İçin Çalışıyoruz.

Son olarak Akpınar köyünü de ziyaret eden Işık muhtar Ali Obuz ve vatandaşlarla köy meydanında bir araya geldi.  Köy sınırlarında kalan TOKİ konutları ile ilgili sorular üzerine Işık” Bölgede yaklaşık 1600 konutu tamamladık. Yeni konut projeleri ile ilgili de Sn. Valimiz ile birlikte TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751