FİKRİ IŞIK YENİDEN BİLİM SANAYI VE TEKNOLOJİ BAKANI
 Başbakan Davutoğlu'nun makam aracı saat 11.50'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 3 Nolu kapıdan giriş yaptı. Saat 11.00'de yapılacağı açıklanan görüşme 50 dakika gecikmeli başladı. Görüşme sonrası ise Davutoğlu, 64. hükümeti düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı. 

Görüşme bitince, Başbakan Davutoğlu kameraların karşısına geçerek yeni hükümette yer alan alan isimleri düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna sundu. Başbakan Davutoğlu, dün Başbakanlık Resmi Konutu’nda çalışmalarını sürdürmüştü. Listeye nihai şeklinin verilmesinin ardından 64. hükümette yer alan isimler belli oldu. Bu isimler, bugün Çankaya Köşkü’nde düzenlenen basın toplantısıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Ardından ise Çarşamba günü partisinin grubunu toplayacak. AK Parti, Çarşamba günü Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Meclis’te grup toplantısını yapacak.

IŞIK’LA YOLA DEVAM

64’üncü Cumhuriyet Hükümetinde Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, yeniden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine getirildi. Işık, bu göreve 26 Aralık 2013 tarihinde yine Kocaeli Milletvekili olan Nihat Ergün’ün yerine atanmıştı. İki aylık geçici seçim hükümetinde de aynı göreve getirilen Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevinde taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış, çalışkanlığı ile ön plana çıkmıştı. 2002 yılı sonunda başlayan AK Parti iktidarları döneminde kurulan her hükümette, Kocaeli’den en az bir bakan bulundu. 64’üncü hükümette de Fikri Işık’ı, seçim bölgesi Kocaeli için çok önemli görevler bekliyor.

FİKRİ IŞIK KİMDİR?


Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi.
İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve Matematik öğretmenliği yapan Işık, gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001'de AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi oldu.

22 Haziran 2003'ten itibaren 4 yıl AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevini sürdüren Işık, 23. ve 24. dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili seçildi.
2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüten Bakan Işık, 31 Ocak 2013'te TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi.
ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay, Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfının üyesi olan Bakan Fikri Işık, iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça biliyor.

Işık, evli ve 4 çocuk babası.

İŞTE 64. HÜKÜMETTE YER ALAN İSİMLER

Başbakan: Ahmet Davutoğlu

Başbakan Yardımcıları: Tuğrul Türkeş, Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Lütfü Elvan

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı

Avrupa Birliği Bakanı:  Volkan Bozkır

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Gümrük Bakanı: Bülent Tüfenkçi

Ulaştırma Bakanı: Binali Yıldırım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu

Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu

Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı

Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz

Maliye Bakanı: Naci Ağbal

Milli Savunma Bakanı:  İsmet Yılmaz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Süleyman Soylu

Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı: Çağatay Kılıç

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı: Faruk Çelik

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Mahir Ünal

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817