FİKRİ IŞIK'TAN TAM GÜN KOCAELİ MESAİSİ

            TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Kandıra'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Işık'a Ak Parti Kocaeli İl Yöneticileri Nuri Güney, Ahmet Berberoğlu, Erdoğan Şentürk ziyaretinde eşlik ederken Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Ak Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk ve Büyükşehir Belediyesi Kandıra Koordinatörü Mehmet Uzun hazır bulundu.

Kandıra Nüfusu 50 Bin’i Aştı

Işık ziyaretlerine ilk olarak Kandıra Belediyesi ile başladı. Burada belediye çalışanları ile kahvaltı yapan Işık personel ile sohbet edip sorulanı yanıtladı. Işık burada yaptığı konuşmada şöyle dedi; "Son yıllarda yapılan hizmetlerin de katkısıyla ilçemiz göç vermeyip nüfusunu korudu ve 2012 yılı itibariyle 50 bin sınırı aştı. Yeni belediyeler yasası ile birlikte Kandıra Belediye'sinin hizmet alanının genişlemesi ile gelirleri de yükselecektir. Akçakoca vesilesi ile Kocaeli'ne ismini veren ilçemize hak ettiği yatırımları arttırarak yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaymakam’a Hayırlı Olsun

Belediye ziyaretinin ardından Kandıra Kaymakamlığı’na geçen Işık, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. Işık ve beraberindekiler Kandıra Kaymakamı ile bir süre sohbet edip Kaymakam Oktay Erdoğan’a yeni görevinde başarılar dilediler. Işık buradaki ziyaretinden sonra Kandıra Kaymakamı ile beraber yapımı devam eden Akçakoca İ.Ö.O. inşaatında incelemelerde bulunarak inşaatı yapan firma yetkilisinden yapım ve teslim tarihi ile ilgili bilgi aldı.

Muhtarlar Derneği Ziyareti

Işık daha sonra Kandıra Muhtarlar Derneği ziyaret ederek dernek başkanı Mevlüt Akdeniz ve diğer muhtarla bir araya geldi. Muhtarlar yeni belediye yasası ile birlikte mahalle durumuna gelen köylerin hakları ile ilgili Milletvekili Fikri Işık’a sorular sordular. Işık yaptığı konuşmada “Kandıra ilçemizde yerel ve genel olarak yatırımlarımız devam ediyor. Devlet hastanemizin inşaatını hızlı bir şekilde bitirmek için çalışıyoruz, eğitim yatırımlarımız tamamlanma aşamasında, büyükşehir belediyemizin de birçok yatırımı devam ediyor. Yeni yasa ile birlikte köyler ilçe belediyelerinden daha rahat yatırım ve hizmet alma imkânı bulacak ve köy haklarından da yararlanmaya devam edeceklerdir. Köyler artık iki kaynaktan birden hizmet almaya başlayacak. Hep beraber daha güzel bir Kandıra için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Karamürsel’de Cenaze

Kandıra ziyaretinin ardından Karamürsel’e geçen Işık Semetler köyünde Cavit Yılmaz’ın cenaze törenine katıldı. Merhumun yakınlarına taziye dileklerini iletti.

THY Genel Müdürü İle Kocaeli’den Uçuşları Görüştüler

Işık daha sonra Ak Parti Kocaeli il Başkanı Mahmut Civelek ile birlikte Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’i İstanbul’daki makamında ziyaret etti. Cengiz Topel havaalanının son durumu hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan görüşmede Işık ve Civelek THY’nin Kocaeli’den tarifeli seferler başlatmasını istediler. THY Genel Müdürü Temel Kotil’de bu konuda çalışma yapacaklarını söyleyerek ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817