Finlandiyalılar lahmacunu çok sevdi
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Erasmus Plus programı çerçevesinde ilimize gelen yabancı öğrenciler, kültürel ziyaretler çerçevesinde KO-MEK Tepeköy Kurs Merkezi'ni ziyaret etti. Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi'ne öğrenci değişim programı çerçevesinde Finlandiya'dan gelen 10 kişilik öğrenci ve öğretmen heyeti, önce iğne oyası ve mefruşat bölümlerini ziyaret etti. El yapımı işlemelere hayran kalan Finlandiyalılar, zaman zaman iğne ipliği alarak deneme yaptı. Finlandiyalı heyet, ilk kez tadına baktıkları lahmacunu da çok sevdi.

 

KO-MEK PASTA VE LAHMACUNU TANITTI

Aynı zamanda pastacılık öğrencileri olan Finlandiyalı heyet, pastacılık kursunda hem eğlendi, hem de yeni şeyler öğrendi. Oldukça eğlenceli geçen ziyarette Finlandiyalı öğrenciler, pasta yapımını dikkatlice izledi. Usta öğreticiler tarafından yapılan pasta yapımına zaman zaman katılan öğrenciler, işin püf noktalarını öğrenme fırsatı buldu. Daha sonra ilk kez lahmacun yapımını gören öğrenciler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Lahmacunları kendi elleriyle yapan öğrenciler, ilk kez tadına da baktı.

 

KARDEŞ: KO-MEK'E TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi Erasmus Plus Öğrenci Değişim Koordinatörü Melike Kardeş yaptığı açıklamada, "Mesleki değişim programından gelen misafirlerimizle ilk önce okulda mutfak programı yaptık, daha sonra Türk kültürü ve pastacılığı görmek için KO-MEK'i ziyaret etmeyi tercih ettik. Burada lahmacun yapımını ilk kez gördüler. Hepsi çok heyecanlı ve şaşkın. KO-MEK ailesine teşekkür ediyoruz" dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817