Fırtına, Kocaeli’den esecek
AZERBAYCAN Evi’nin açılışı nedeniyle önceki gün ilimize gelen MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, MHP İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. Sıcak karşılamalarından dolayı Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İl Başkanı Aydın Ünlü ve ekibine teşekkür eden Oğan, hem genel, hem de yerel siyasetten bahsetti. Ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini ve mecliste yaşananların halka tüm yönüyle iletilemediğini söyleyen Oğan, “Olup biteni bir ayara getirdiğimizde durumun ne kadar vahim olduğunu görüyoruz” dedi. Meclisten geçen yasaları eleştiren Oğan, CMK 202 Yasası ile anadilde savunma hakkının geleceğini hatırlatarak, “Bununla da yetinmeyecekler. ‘Biz kamu binalarına da Kürtçeyi getiriyoruz’ diyecekler.  Buna paralel şekilde başkanlık sistemi gündeme geldi” diye konuştu.
 
EN AKILLI HÜKÜMET AKP Mİ?
Eyalet sistemi olmadan başkanlık sisteminin olamayacağını söyleyen Oğan, “Türkiye gibi üniter yapıdan eyalet sistemine geçen başka bir yapı yok. Ama gidişat bunu gösteriyor. Türkiye’yi yöneten hükümet Türkiye’nin bir bölgesini gözden çıkarmış. Büyükşehir, 2B, Tapu kadastro gibi bölünme yasaları gündeme geliyor. Büyükşehir Yasası ile bin 582 belde kapanacak. İnsanlar hayvanları içirdikleri suya büyükşehir standardında fatura ödeyecek. Beş yıllık bir gecikme ile bu uygulamaya geçileceğini söyleyenler, beş yıl sonra bu insanlar uzaya mı gidecek? O insanlar köylü kalacak ama adları şehirli olacak. Anadilde Savunma Yasası Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin de çok ötesinde bir şey. Bunlar dünyanın en aklı hükümet mi” açıklamasında bulundu.
 
KARDEŞ KAVGASI
Anadilde Savunma Hakkı’nın sonunun kardeş kavgası olacağına dikkat çeken Oğan, “Bu ülkeyi en çok biz seviyoruz. Kürt, Türk, Çerkez herkesi en çok seven biziz ama yarınları görebiliyoruz. Gelen yasaya tüm gücümüzle tepki göstereceğiz ama bu 50 vekille olmaz, halk da buna tepki göstermeli. Teröristbaşı Abdullah Öcalan meclise girerse şehit ailesi nereye gitsin. Bu bir insanlık meselesidir” dedi. Ardından MHP Kocaeli Teşkilatı’nın çalışmalarını Aydın Ünlü’den dinlediğini ve 40x40 programlarını takdir ettiğini dile getiren Oğan, “MHP’nin tüm teşkilatları büyük kongrenin ardından görevlerinin başında. Bu şekilde çalıştığımız takdirde yerel seçimde MHP fırtınasının Kocaeli’nden başlayıp eseceğine kuşkumuz yok. Buradaki çalışmaların bütün belediyeleri elinde bulunduran AKP’ye kabus gösterdiğine eminim” şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817