FIRTINA MÜDÜR, GAZA BASIYOR!

BİLGİLENDİRDİ

Projenin faaliyetleri hakkında muhtarları bilgilendiren Opak “ Polisin alan hakimiyetinin ve polisiye hizmetlerinin görünürlüğünün ve etkinliğinin arttırılması, asayiş suçları ile mücadele ekiplerinin görevlendirilmesi, polis merkezlerinde sivil kıyafetli suç araştırmacısı personel görevlendirilmesi, okullar ve halkın yoğun olduğu bölgelerde, semt pazarlarında yaya, resmi ve sivil devriye görevlendirilmesi, umuma açık veya mahsus mekanların, park ve bahçelerin, internet kefelerin ve eğlence yerlerinin düzenli olarak denetlenmesi ve şüpheli kişiler üzerinde  GBT uygulaması yapılması, suç işleyen şahısların barınağı halihe gelen metruk binaların islah ve takibinin yapılması. 


SİVİL POLİSLER DENETİM YAPACAK


Suç eşyalarının alınıp satıldığı tahmin edilen yerlerin tespit ve takibi, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, Toplum destekli polis uygulamaları ve sosyal risti azaltma projelerinin uygulanması proje faaliyetlerimizin temel unsurları olacak” şeklinde konuştu. Projeyi hazırlarken ilçenin adeta MR’ını çektiklerini ve suç analizi ile suç haritalarının çıkarıldığına da dikkat çeken 


GECELERİ DENETİMLER ARTACAK


Opak “Aynı Suçların bir veya birden fazla geldiği ve kümelendiği sıcak noktaları ile riskli alanları belirledik. Son 3 yıldaki suç oranları nüfus ve suçtaki artışları, suçların mahallelere göre dağılımı ve çeşitleri tespit edildi. Amaç asayiş suçları ile mücadelede alan hâkimiyetinin güçlendirilmesiydi. Bu kapsamda personele saha eğitimi verdik. Muhtarlarla bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz. Devriye ve araştırmacı personel aracılığı ile vatandaşla iyi ilişkiler geliştirmek için 15 günde bir mahallelerde huzur toplantıları yapılacak. polis daha görünür hale gelecek.


 KAHVEHANELER,  DERNEKLER VE METRUK BİNALAR DENETLENECEK

Polis olaylara, ihbar ve şikâyetlere anında müdahale edecek. Sık sık kontrol ve uygulamalar gerçekleştirilecek, ilden de takviye alınarak ilçede genel şok uygulamalar gerçekleştirilecektir. Mükerrer suç işleyenler takibe alınacak” dedi.Son olarak suçla mücadeleye ilişkin toplumsal bilinçlendirme için broşür dağıtımı ve bilgilendirme toplantılarının devam edeceğinin altını çizen Opak,  “1 yıl boyunca sürecek projemiz ilk önce ilçemizde bulunan muhtar, sivil toplum örgütleri, eğitim kurumlarının temsilcileri ile  esnaf ve vatandaşlara tanıtılacak. Cuma günü 15:00 te projemiz detaylı olarak anlatılacak. Her zaman olduğu gibi bu projede de en büyük etken ve olmazsa olmazı vatandaş desteğidir. Vatandaşlarımızdan çevrelerine duyarlı olmalarını ve gördükleri şüpheli kişi yada olaylar karşısında   hemen 155’i arayarak bizleri bilgilendirmelerini,  can ve mal güvenlikleri için kendilerinin de kurallara uygun hareket ederek bizi desteklemelerini istiyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi ve muhtarlara katılımları için teşekkür etti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817